Jos Waals en Wout Poels in een vrolijk onderonsje. Foto: Fanclub Wout Poels.
Jos Waals en Wout Poels in een vrolijk onderonsje. Foto: Fanclub Wout Poels. Foto: Eigen foto

Fanclub Wout Poels gaat voorzitter Jos Waals missen

'Onze kopman is niet meer'

Blitterswijck | De fanclub van Wout Poels is geschokt door het plotseling overlijden van haar eminente en sympathieke voorzitter Jos Waals. De oud-burgemeester van Venray is vanaf het eerste moment betrokken bij de 300 leden tellende fanclub van profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck.

In 2013 was Waals bij de finish van de Tour de France in Parijs


Door René Poels
(secretaris
bestuur fanclub)


Waals was een echte wielerliefhebber. Hij volgde de grote wedstrijden en kende de mannen van het peloton. Ook maakte hij geregeld van de mogelijkheid gebruik om samen met de fans wedstrijden te bezoeken, onder andere naar de finale van de Tour de France in Parijs, het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck en de finish van de Waalse Pijl in het Belgische Hoei. Vanuit de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE Tour) laat Wout Poels weten enorm geschrokken te zijn door het overlijden van Jos Waals. “Hij was een prachtmens, iemand die grote interesse had in wat ik deed en hoe ik mij voelde. Een warme persoonlijkheid. Ik zal hem missen”, aldus Wout Poels.


Tien jaar geleden werd de fanclub van Wout Poels opgericht in clublokaal Café De Zwart in Blitterswijck. Het initiatief hiervoor kwam van enkele vrienden van de wielrenner en de familie Poels. Jos Waals werd vervolgens benaderd met de vraag of hij ook wilde meedoen, een vraag waarop hij volmondig ‘ja’ zei. Met de aanvulling ‘dat hij eigenlijk alleen maar kon voorzitten’. Hij werd daarna met algemene stemmen aangenomen. De bestuursvergaderingen in het clublokaal onder leiding van Jos Waals waren altijd een feest. Kort de agenda bespreken en daarna onder het genot van een glas rode wijn ouwehoeren over de wielrennerij. Onder zijn leiding startte de fanclub met de jaarlijks drukbezochte fanclubdag op het dorpsplein in Blitterswijck en huldigden de fans hun wielerheld na het winnen van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Mede dankzij zijn vele contacten werd de jaarlijkse wielerprijs Beste wielrenner van Limburg door de Club van 24 georganiseerd in Venray. Een van de hoogtepunten van de fanclubdagen was de tourrit met Jos Waals als ‘onze’ Christian Prudhomme (de baas van de Tour de France, red.), die met een vlag in de hand in een open jurywagen voorop reed. Het succes, de uitstraling en de status van de Wout Poels-fanclub is mede te danken aan Jos Waals. Zijn inzet was groot en zijn warme interesse voor de bestuursleden en hun families was hartverwarmend. De fanclub gaat Jos Waals missen. De kopman van onze ploeg is niet
meer.


Foto: Jos Waals en Wout Poels in een vrolijk onderonsje.

Foto: Fanclub Wout Poels.