Afbeelding
Foto: eigen foto

Theo Peeters koopt topvolbloedhengst

Blitterswijck | Paardenliefhebber en -fokker Theo Peeters uit Blitterswijck is de koning te rijk met zijn laatste aankoop: een topvolbloedhengst. Peeters was al lange tijd op zoek naar een volbloedhengst voor zijn eigen fokkerij in Blitterswijck.


Daarvoor struinde hij regelmatig de renbanen af in Duitsland, zoals in Krefeld en Mönchengladbach. Tussen al die paarden ontdekte hij op zeker moment de vierjarige hengst Havanna. Toen Theo Peeters hoorde dat deze viervoeter te koop was, was hij er als de kippen bij. Hij nam contact op met de Duitse eigenaar en korte tijd later was de koop gesloten. Over het aankoopbedrag wil Peeters niet uitweiden. Dat is een zaak tussen koper en verkoper, vindt Peeters.


Havanna is een afstammeling van Le Havre & Anabaa & Bering. Hij werd in Frankrijk gefokt op Haras du Quesnay in Vauville (Frankrijk). De vader van Havanna was een topvolbloed uit Frankrijk met een dekgeldwaarde van 50.000 euro. Volgens de NRPS-stamboek heeft de bruine Havana op verschillende renbanen gelopen en beschikt over ruime bewegingen met schoudervrijheid en een opvallend actief, goed onder tredend achterbeen. Havanna is een renpaard dat de afgelopen jaren meer dan 30.000 euro een prijzengeld heeft binnengehaald. Volgens de Amerikaanse topamazone Joan Schaeffenberg, met wie Peeters geregeld contact heeft, past Havanna en de afstammelingen van deze hengst uitstekend in de zogeheten eventing- en hunterwedstrijden. Inmiddels is Havanna al goedgekeurd bij twee Nederlandse stamboeken: de Nederlandse Draf en Rensport (NDR) en de Nederlandse Ren en Paarden Sport (NRPS)


Foto: De volbloed Havanna.