Samen genieten in het zonnetje.... Foto: Rob Beckers
Samen genieten in het zonnetje.... Foto: Rob Beckers Foto: Rob Beckers

Venray | In één week van sneeuw en ijs onder je voeten naar een ijsje in je hand. Het ene weekend worden schaatsen ondergebonden, het andere weekend is het lente. Nooit eerder was het zo warm op 21 februari.


Een enkel hoopje sneeuw bij onder de HAP in Venray was afgelopen weekend nog de stille getuige van de enorme kou van een week eerder. Een week geleden scheen het zonnetje ook uitbundig, maar kwam de temperatuur de hele dag niet boven het vriespunt. Hoe anders was dat slechts een week later. Het temperatuurverschil was meer dan twintig graden Celsius. Afgelopen weekend was het dan ook een drukte van belang in de buitenlucht. Langs, op en in de Maas, in natuurgebieden, heel veel mensen trokken er zaterdag en zondag (en de afgelopen dagen) op de fiets of te voet op uit. Ook de ijssalons en de autowasstraten deden en doen nog altijd prima zaken. Bij De Verleiding stond afgelopen weekend zelfs een lange rij ijsliefhebbers. Leve de lente! Elk jaar worden de eerste zonnestralen na een lange winter enthousiast ontvangen. Maar dit jaar extra: vanwege de huidige lockdown. Onze fotografen maakten een rondje door de regio om het lentegevoel op de gevoelige plaat vast te leggen. De laatste restjes sneeuw zijn inmiddels verdwenen, en de barbecues, lenterokjes en T-shirts zijn uit de kast gehaald.

Ook de komende dagen blijft het vrij zonnig weer. In het weekeinde en tijdens de eerste komende week van maart blijft het volgens Meteo Limburg weer voor een lange periode droog. Het is zonnig weer bij een zwakke tot matige wind, begin volgende week uit een oostelijke richting. Er zijn ook enkele wolkenvelden en stapelwolken. Tijdens heldere nachten is lichte vorst te verwachten.







Twee zwanen in een onderonsje..... Foto: Rob Beckers
Een verfrissend ijsje voor Yara en Tess Lenssen... Foto: Rob Beckers
Lenteachtige kleurenpracht.... Foto: Rob Beckers
De laatste sneeuw bij  parkeerplaats Wieënhof/HAP. Foto: Marij Smits
File voor IJssalon De Verleiding. Foto: Rikus ten Brücke
Heerlijk in het zonnetje.... Foto: Rob Beckers
Vele mensen trokken er afgelopen weekend op uit... Foto: Rob Beckers