Nelly Geurts met Niek Poels bij haar nieuwste werk Stalactites.
Nelly Geurts met Niek Poels bij haar nieuwste werk Stalactites. Foto: Antoon Jeuken

Crater van Geurts populair

Venray | Een echte laatbloeier wil Nelly Geurts zich niet noemen, ze schildert en tekent immers al dertig jaar. Maar dat ze op 78-jarige leeftijd als kunstenares wereldwijde aandacht zou krijgen, had ze niet meer verwacht. "Dat heb ik te danken aan RtistiQ", vertelt de Venrayse enthousiast over de kunstwebsite.


Aan RtistiQ zijn vele kunstenaars van over de hele wereld verbonden, via die site bieden zij hun kunstwerken te koop aan. Crater, een van de kunstwerken van Geurts, was op RtistiQ zelfs een tijd lang een van de populairste kunstwerken. "Crater is nog niet verkocht, maar wel heel veel bekeken. Het natuurlijk fijn om te zien dat je kunst in de smaak valt. Ik heb in het verleden al werken verkocht aan mensen in Engeland, Duitsland en Polen. Ik vind het heel bijzonder zoveel positieve reacties krijg van mensen."

Geurts kwam in aanraking met RtistiQ via Niek Poels. Zijn vriendin Vinita Angelo is een van de vier kartrekkers van de kunstwebsite, die is gevestigd in Singapore. "Ik kende Nelly al, want ik had een van haar werken gekocht toen ik jaren geleden verhuisde. Nu kon ik haar in contact brengen met RtistiQ en dat beviel van beide kanten eigenlijk erg goed. Zelf speel ik een rol op de achtergrond als een soort manusje-van-alles en draag op verschillende manieren mijn steentje bij. Ik werf kunstenaars, heb het logo mede ontworpen en help-bestanden geschreven. Mijn vriendin is verantwoordelijk voor de marketingtak en ik probeer haar daar ook in te ondersteunen", zegt Poels, in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding, enthousiast.


Hogere segment

Niet iedere kunstenaar kan zomaar zijn of haar werk aanbieden via RtistiQ. Het kunstplatform mikt op het hogere segment. "We willen alleen kwalitatief goede kunstwerken aanbieden. We kiezen voor een bepaald publiek. Dat is een bewuste keuze. Het werk van Nelly past perfect op de website. Het kunstenaarsnetwerk groeit snel. Zo hebben we ook gerenommeerde kunstenaars uit Duitsland, Italië en Amsterdam weten te strikken. RtistiQ verbindt de oostelijke met de westelijke markt."


Inspiratie

Venrayse Geurts mateloos populair op platform RtistiQ

Geurts laat zich voor haar werken veelal inspireren door de natuur. Ook voor haar nieuwste werk Stalactite werd Geurts geïnspireerd door de natuur. "De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen. De kleuren die symbool staan voor de herfst werken voor mij erg inspirerend. Eigenlijk heeft ieder seizoen wel iets bijzonders."

RtistiQ investeert in de kunst die wordt aangeboden op de website. Alle kunstwerken zijn voorzien van blockchain, een digitaal certificaat van authenticiteit, waarin alle details van een kunstwerk zijn vastgelegd. "Dit is niet te vervalsen. Via dat systeem kun je bovendien vastleggen wie de kunst allemaal in zijn of haar bezit heeft gehad. Het is waardevol om dat minutieus vast te leggen."

Een van de voordelen van RtistiQ voor kunstenaars is dat het platform volgens Poels de laagste commissie van de markt rekent. Iedereen die in contact wil treden met het platform kan een bericht sturen naar niek@rtistiq.com.

Kunstenares Geurts blijft vooral dromen. Ze zou het nog wel bijzonder vinden om een van haar kunstwerken te verkopen in bijvoorbeeld India. "Ik blijf gewoon bezig met nieuwe werken. Kunst blijft mijn grote passie en dat wil ik zo lang mogelijk volhouden."

Afbeelding