Venray werkt op papier aan schone mobiliteit

Venray | Afgelopen week moest ik terugdenken aan de ambities van de gemeente Venray in het kader van het SLA (Schone Lucht Akkoord) en met name voor het onderdeel ‘schone mobiliteit’. Volgens wethouder Vervoort heeft Venray al forse stappen gezet voor meer en betere fietsvoorzieningen om het gebruik van de fiets te stimuleren, al was daar afgelopen week gezien de winterse taferelen nog niets van te merken.


Tot aan de dooi van deze ochtend (16 feb.) waren de belangrijke fietspaden in Venray nog een grote klerezooi, zelfs de veel gebruikte noord-zuid fiets en loop verbinding vanaf de Smakterheide door Landweert, Antoniusveld en Brukske waren voor het grootste deel overgeslagen door de sneeuwopruimploegen. Op de oversteekplaatsen waren zelfs extra barrières van ijs en sneeuw afkomstig van wegen opgeworpen om een snelle en vooral veilige loop en fiets overtocht te voorkomen.


Op donderdag was ik in Horst aan de Maas en verbaasde mij over de schone en veilige fietspaden van en naar het centrum en kerkdorpen, daar hebben de sneeuwopruimploegen het stukken beter voor elkaar dan in Venray. In Horst aan de Maas wordt ‘schone mobiliteit’ in nagenoeg alle omstandigheden ook daadwerkelijk
toegepast.


Gemeente Venray heeft tal van initiatieven op de rol staan om fietsvoorzieningen aan te leggen op de diverse industrieterreinen, voor woon-, werkverkeer en blokkendozenrecreatie. Ik wil de gemeente Venray dringend adviseren om eerst de huidige afspraken in het SLA (Service Level Agreement) voor het huidige potentieel aan fietspaden af te stemmen met de collega’s van Horst aan de Maas, daar valt nog heel veel te winnen.


Fietsers en voetgangers van Venray willen ook gedurende de winterse taferelen de gewenste aandacht en zo veilig als mogelijk van a naar b reizen, zeker nu de HAP per 1 april gaat verdwijnen, afgesproken wethouder Vervoort van Venray Lokaal?


Peter Mooren, Venray