Grace en Erwin zijn er klaar voor om De Zwaan over te nemen van Nell en Ben
Grace en Erwin zijn er klaar voor om De Zwaan over te nemen van Nell en Ben Foto: Christ v.d. Munckhof

Nieuwe eigenaren voor De Zwaan

VENRAY | Grace Kabuka en Erwin Ploeg zijn de nieuwe eigenaren van Brasserie Hotel De Zwaan. Zij nemen per 1 april het stokje over van Nell Craenmehr en Ben Aerts


Begin vorig jaar gaven Ben en Nell al te kennen dat zij wilden gaan stoppen en op zoek waren naar een overnamepartij. De coronacrisis maakte het er niet makkelijker op. Zonder personeel zetten zij een afhaalservice op en bleven uitkijken naar mogelijke kopers voor hun hotel en restaurant.

Grace Kabuka en Erwin Ploeg waren juist op zoek naar iets nieuws. Erwin had tot drie jaar terug een café in Haarlem, terwijl Grace als parttime manager werkzaam was bij Krasnapolsky in Amsterdam. "Het horecabloed begon weer te kriebelen en samen zijn we op zoek gegaan naar een hotel-restaurant. Daarbij speelt het gevoel een hele grote rol. Dat gevoel hadden we meteen toen we met De Zwaan en Ben en Nell in contact kwamen", aldus Erwin.


Ben beaamt dit meteen. "Ook wij hebben een goed gevoel bij Grace en Erwin." Zij willen zich ook gaan richten op een jonger publiek. "Het terras wordt heel belangrijk. Daarnaast gaan we ook het interieur aanpassen", aldus Grace. Ze zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. En met hen een aantal investeerders. Middels crowdfunding hebben zij de middelen vergaard om de nodige investeringen voor de toekomst te kunnen doen.

En Ben en Nell? "Ik heb inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd", vertelt Nell. "We hebben de afgelopen 12,5 jaar echt gebuffeld en iets moois van De Zwaan gemaakt. Begonnen met laagdrempelige gerechten hebben we de keuken op een hoog culinair niveau weten te brengen. Nell had als chemisch analist geen horecaervaring en ontwikkelde zich tot een graag geziene gastvrouw. Maar nu nemen we nu eerst even rust. We hebben veel familie en vrienden in de buurt. Aan het restaurant hebben we goede herinneringen, maar we gaan de komende tijd het leven opnieuw uitvinden."