Politie onderzoekt aangifte Jan Loonen tegen 'website'

VENRAY | De politie Limburg doet momenteel onderzoek naar de aangifte van Jan Loonen tegen de website Venray Transparant. Of liever gezegd tegen de persoon of personen die achter de website zitten. Hoever dat onderzoek inmiddels is gevorderd, daarover doet de politie geen uitspraken.


Door Henk Baltussen


"Omwille van de privacy zeggen we hier verder niets over", aldus een politiewoordvoerder. Loonen doet aangifte wegens smaad en laster tegen de verantwoordelijke(n) voor de publicaties op de website venray-transparant.nl. Daarin staan volgens Loonen anonieme berichten en uitspraken die niet alleen onwaarheden bevatten, maar ook schadelijk zijn voor zijn persoon en het college van Venray in zijn algemeenheid. "Het handelen van de gemeente wordt in een kwaad daglicht gesteld, wat de gemeente Venray schade berokkent."


Hij wijst in het persbericht onder meer op de publicaties over het Loobeekdal. Venray Transparant onderzocht grondtransacties die Loonen met Waterschap Limburg in dat gebied afsloot. Uit notariële akten blijkt dat het waterschap juni vorig jaar 37 hectare aan gronden bij de Loobeek overdroeg aan Loonen als privépersoon. Op de site zijn de akten in te zien. In enkele begeleidende artikelen wordt de handel en wandel van Loonen op niet zachtzinnige wijze onder de loep genomen.


Lees verder op pagina 4.