Confetti

Venray | Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De fysieke repetities zijn tot nader order opgeschort. De algemene ledenvergadering is verplaatst naar 22 april.


Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Venray | Vanwege de voorschriften van de overheid worden de komende weken nog geen repetities gehouden. Kinderen die graag zingen zijn van harte welkom op de repetities, kom gerust een keer binnenlopen als het weer mag. Ook tieners zijn dan van harte welkom.


Kijk voor info ook op de website www.zangersvansintfrans.com.

Open dag Metameer online

Stevensbeek | De online open dag van Metameer Stevensbeek is op vrijdag 26 februari van 17.00 tot 21.00 uur. Naast het bekijken van filmpjes ervaart de bezoeker het gevoel van Metameer.


Zo is er de green room, kunnen groep 7- en 8-leerlingen meedoen aan verschillende livestreams en ontmoeten zij docenten en leerlingen. Ook zijn er één-op-eenvideogesprekken, maar vragen stellen kan ook via de chat of telefoon.


Harm Mulder, teamleider brugklassen: “Normaal bezoeken meer dan duizend bezoekers onze locatie tijdens de open dag. Je proeft dan echt de sfeer, daar heeft een aanstaande brugklasser het meest aan. Online laten we groep 7 en 8 dit zo goed mogelijk ervaren, met alle livemomenten die dag. Gelukkig kwam groep 8 in november naar onze meeloopdagen. Dus ze zijn al eens bij ons op school geweest.”


Xena, Nina, Tess en Thijs laten tijdens deze lockdown hun school zien in filmpjes. Thijs Steinmann (18): “Dat was leuk om te doen, ook om te laten zien waarom ik Metameer een fijne school vind. Aan de andere kant was het ook raar in de lege school, want bijna alle leerlingen zijn thuis.”


Tess Laurant (15): "Dit maak je niet vaak mee. Voor groep 8 is het belangrijk om erachter te komen of je je hier op je gemak voelt. Met deze filmpjes proberen we dit zo goed mogelijk te doen."


De open dag is van 17.00 tot 21.00 uur te volgen via de brugklaspagina op metameer.nl.

Landweert Leeft: Samen Aan Tafel

Venray | Stichting Landweert Leeft aan de Boterbloem 34 in Venray houdt op dinsdag 23 februari Samen Aan Tafel tot aan de voordeur.


Op deze dag komt de stichting met vrijwilligers en stagiaires van het Raayland College kant-en-klare warme maaltijden thuis afleveren tussen 12.30 en 13.30 uur.


Opgeven kan via e-mail info@landweertleeft.nl of op de contactpagina www.landweertleeft.nl. Maak acht euro per persoon over aan Stichting Landweert Leeft, IBAN NL90 RABO 0336072201 of neem contact op via telefoon 06-25432010.

Uur van barmhartigheid

Venray | Op de vrijdagen van de vastentijd, vanaf 19 februari, wordt in de Grote Kerk in Venray ’s middags om 15.00 uur een uur van gebed en aanbidding gehouden onder leiding van pastoor Martinus Rijs.


Het is een goed gebruik vrijdag om 15.00 uur te reserveren voor een moment van gebed en bezinning. Op maandag en vrijdag wordt in de vastentijd voor de ochtendmis het morgengebed gezongen. Dit is om 8.35 uur. De Mariakapel is de hele dag open.

Online bridge

Venray | De 42e online bridgeclubavond voor leden van de Venrayse NBB-clubs BC Venray, BC Rooy en NRBC Venray is gehouden. Wedstrijdleider was Ria Liebrand en er deden veertien paren mee.


Uitslag: 1. Mieke van Osch en Frieda Rongen 62,15%. 2. Jan Bastiaans en Luc Duijn 55,56%. 3. José van Daal en Theo Janssen 53,82%. 4-6. Mieke Lückers en Mientje Wester, Mien Keunen en Truus Kusters, Maarten Houba en Wim Vervuurt 52,43%. 7. Adri Jenniskens en Annette Pijls 50,70%.


Het online bridgen vindt op woensdagen vanaf 19.30 uur plaats. Inschrijven kan vanaf 24 uur daarvoor op Stepbridge.


Deelnemende paren wordt dringend verzocht uiterlijk om 19.15 uur ingeschreven te zijn en alle deelnemers worden dan ook geacht virtueel in de lobby aanwezig te zijn.

Cliënt tevreden over Proteion

Venray | Eind vorig jaar vond de jaarlijkse cliënttevredenheidsmeting in de wijkverpleging plaats. Proteion Thuiszorg scoorde tijdens de meting een 8,6.


Proteion gebruikt de landelijke vragenlijst voor wijkverpleging om de jaarlijkse clienttevredenheid te meten.


De meting vond eind 2020 plaats onder de cliënten van Proteion Thuiszorg. Gemiddeld scoort Proteion Thuiszorg een 8,6. Het landelijk gemiddeld ligt op 8,4. Proteion is trots op dit resultaat.

Knutselwedstrijd De Locht

Melderslo | Iedereen kent wel de dromenvanger. Je hangt de dromenvanger boven het bed en alle boze dromen verdwijnen. Openluchtmuseum De Locht in Melderslo heeft wat anders bedacht. ‘Wij gaan een coronavanger maken’, laat het museum weten.


Ga thuis aan het werk, lekker knippen, plakken en schilderen. Gebruik bij voorkeur afvalmateriaal. Maak een foto en stuur die met vermelding van naam, leeftijd en mailadres vóór 22 februari naar schoolprojecten@delocht.nl.


De winnaars worden voor 1 maart bekendgemaakt. Bewaar het werkstuk. De mooiste exemplaren wil het museum graag tentoonstellen.