Afbeelding
Foto: Albert Hendriks

Video: Abrupt einde aan winterse periode

Venray | Aan de koudegolf in Noord-Limburg en Oost-Brabant is deze week een redelijk abrupt einde gekomen. De temperatuur kwam zondag voor het eerst sinds zeven dagen weer boven het vriespunt uit en daarna werd het snel warmer. Komend weekend kan het volgens weerman Bert Vloet uit Overloon alweer 18 graden worden. "Het gaat hard, deze temperatuurswisseling is redelijk uitzonderlijk", vertelt Vloet.


Voor een koudegolf moet de temperatuur tenminste vijf dagen op rij onder het vriespunt blijven en zijn drie dagen met strenge vorst van -10 graden of kouder nodig. De koudegolf in Venray was volgens Vloet vorige week donderdag een feit. In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 februari werd de koudste temperatuur van de week gemeten op de weerstations van Vloet. "Toen was het -13,1. Die strenge vorst hadden we ook nodig om tot een koudegolf te komen. Daarna werd het niet meer zo koud. Het was de eerste koudegolf in de regio sinds 2012."

Afgelopen weekeinde kon er in ieder geval nog volop geschaatst worden. Zo ook op 't Schaartven in Overloon waar vele tientallen liefhebbers het ijs betraden.


Foto: Albert Hendriks.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding