Harold Stevens, de nieuwe lijsttrekker van Venray Lokaal.
Harold Stevens, de nieuwe lijsttrekker van Venray Lokaal. Foto: Eigen foto

Harold Stevens op één

VENRAY | Harold Stevens uit Venray is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 de nieuwe lijstaanvoerder van Venray Lokaal. De geboren en getogen Venraynaar volgt in dit geval niet één maar twee lijsttrekkers op; in 2018 schoof de fusiepartij Tino Zandbergen en Carla Brugman naar voren. Stevens is nu commissielid van de coalitiepartij.


De 53-jarige Stevens is getrouwd, heeft drie kinderen en is psychosociaal therapeut. Samen met zijn vrouw Susan runt hij Hét Preventieteam, een kleinschalig gezondheids- en welzijnscentrum in Wanssum.

Na afronding van het atheneum bij het voormalige Jerusalem in Venray volgde hij de opleiding tot commando. "Het was soms letterlijk overleven, uit vuilnisbakken eten, twee weken met zware bepakking in de winter in de bossen en als finale een driedaagse afmattingstocht van 210 kilometer met bepakking. Van de 116 die met de opleiding begonnen, bleven er acht over, onder wie ik", zei Stevens eind 2019 toen hij zijn debuutboek De droom van Ha'Adam presenteerde. Een boek waarin Stevens het mechanisme van het leven duidt. Hij studeerde elektrotechniek aan de hts in Venlo, werkte voor Philips Research in Eindhoven en reisde daarvoor de hele wereld rond.

Zandbergen maakt graag plaats voor Stevens. "De partij wil verjongen en daar wil ik graag aan meewerken", zegt Zandbergen, die aan zijn twaalfde jaar als gemeenteraadslid begint. Dat Stevens na de raadsverkiezingen van volgend jaar ook automatisch fractievoorzitter wordt, is nog niet duidelijk. "Op dit moment wordt het verkiezingsprogramma geschreven en de namen voor de kieslijst worden ingevuld. In november komen we daar allemaal mee naar buiten", aldus Zandbergen, die bereid is zich voor een vierde raadsperiode beschikbaar te stellen. "Daarbij wil ik graag mijn opvolger op alle fronten steunen. Verder is het aan de kiescommissie." Venray Lokaal ontstond in 2017 uit inVENtief en PP2, behaalde vijf van de 27 raadszetels en vormt nu met CDA, D66 de coalitie waarin Cor Vervoort VL als wethouder vertegenwoordigt.