Kamervragen ontslagen Inalfa

Oostrum | Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de onlangs aangekondigde ontslagen bij schuifdakenfabriek Inalfa aan De Amfoor 2 in Oostrum.

Zo'n 190 werknemers van het bedrijf moeten afscheid nemen omdat een deel van de werkzaamheden wordt verplaatst naar zogenaamde lagelonenlanden. Volgens de CDA-Kamerleden Amhaouch en Hilde Palland is het zorgelijk dat, los van het banenverlies, er weer een gedeelte van de maakindustrie in de regio verloren gaat. Ook willen beiden weten of er gesprekken zijn gevoerd met Inalfa en of er geprobeerd is ontslagen te voorkomen. De ontwikkelingen zijn ook zorgelijk voor de toeleveranciers en andere aanverwante bedrijven. Volgens hen zou een nieuwe subsidieregeling die onlangs in het leven is geroepen voor, met name, de auto-industrie, luchtvaart en maritieme sector, 'wat lucht kunnen brengen'. Ook daar wordt naar verwezen in hun Kamervragen.

De CDA-fractie hoopt dat het kabinet de noodlijdende schuifdakenfabriek de helpende hand kan toesteken. Het bedrijf is een van de grootste schuifdakproducenten ter wereld. Wereldwijd heeft Inalfa bijna 6000 werknemers. Als toeleverancier van de auto-industrie heeft Inalfa flink last van de ingestorte automarkt.