Afbeelding
Foto: Persfoto

Gezelschap De Hommel

Venray | Prinses Noor Basten en prins Levi Palmen zwaaien dit jaar de scepter over de Venrayse basisschool de Hommel, samen met nar Sven Timmermans. Zij worden dit jaar ondersteund door maar liefst twee vorsten: Sien en Cato Basten.


Het gevolg werd vrijdag online aan de leerlingen en het onderwijzend personeel gepresenteerd. De leerkrachten hadden een filmpje in elkaar gezet waarbij het prinselijk gezelschap één voor één werd gepresenteerd. Het uitkomen werd tussendoor opgeleukt met optredens van De Glittermegjes en Jens en Mees. Niets gaat vanwege corona zoals het normaal gaat, ook bij de Hommel vieren ze carnaval dit jaar anders. Zonder Raad van elf, maar met twee vorsten.

Dit vijftal zorgt ervoor dat er carnaval kan wordengevierd met alle Hommelkes en Hommelinnekes. Zij zullen in de week voor de carnaval twee themadagen uitroepen waaraan de kinderen mee kunnen doen… thuis of misschien wel op school. Ook voor de carnavalsviering die op vrijdag 12 februari gepland staat, is iets bedacht.


Alle Hommelkes en Hommelinnekes is gevraagd of ze het leuk vinden om een stukje of liedje in te studeren. Dit mogen ze doorsturen naar school en van alle ingezonden filmpjes wordt er een soort van revue gemaakt voor de viering op vrijdag 12 februari. Dit zal online gaan wanneer de leerlingen thuis zijn. Mochten de leerlingen toch op school zijn, dan zal er klassikaal een carnavalsfeestje worden gebouwd en worden de leerlingen getrakteerd op chips en drinken.