Politie, boa's en beveiligers rukten zaterdag massaal uit om rellen en plunderingen in Venray te voorkomen.
Politie, boa's en beveiligers rukten zaterdag massaal uit om rellen en plunderingen in Venray te voorkomen. Foto: Rikus ten Brücke

Verwachte onrust Venray blijft uit

Venray | Ondanks oproepen op social media is Venray rellen bespaard gebleven. De verwachte onrust bleef zaterdag mede dankzij de ingestelde noodverordening uit. Wel zijn er jongeren teruggestuurd naar Rotterdam. Dat meldt burgemeester Luc Winants.


De gemeente Venray liet zondag weten dat de politie en boa's zaterdag 270 personen hebben gecontroleerd in Venray. In totaal zijn er negentig voertuigen staande gehouden en tachtig mensen zijn preventief gefouilleerd. Op basis van de noodverordening is een klein aantal mensen de gemeente uitgezet.


Winants kondigde donderdagavond aan dat er een noodverordening zou komen voor de gehele gemeente. Dat besluit werd genomen nadat gemeente en politie signalen ontvingen van aangekondigde rellen zaterdagavond. De noodverordening startte vrijdag 29 januari om 14.00 uur en duurt tot en met 9 februari.

Met de noodverordening kan de politie, ook zonder reden, uit voorzorg auto’s aanhouden en eventueel mensen fouilleren. Ook waren hekken bij rotondes geplaatst en werd het inkomend verkeer gecontroleerd. Tevens surveilleerden beveiligers samen met ondernemers door het centrum om te observeren en mensen te identificeren. Ook bij de afritten van de A73 werd geobserveerd.

De burgemeester voelde zich genoodzaakt om tot die maatregel over te gaan na een opruiend appbericht dat ruim een week geleden werd verspreid. Politie, boa’s en beveiligingsmensen waren met vele mensen in en om het winkelcentrum aanwezig om rellen te voorkomen.

Een 17-jarige jongen uit de gemeente Horst aan de Maas is maandag aangehouden voor opruiing. Hij riep via sociale media op om te gaan rellen in Venray. Zo ver kwam het dus, mede dankzij de inzet van politie en boa's, niet. 'Wij zijn blij dat zaterdag alles rustig is verlopen en wij willen iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd, bedanken voor hun alertheid en betrokkenheid! Zo houden we onze gemeente samen veilig', laat de gemeente weten.

270 personen gecontroleerd in Venray
Afbeelding
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment