Afbeelding
Foto: Persfoto

Midsummer-pop op landelijke TV

Meerlo | Vijftig jaar geleden stond Meerlo in het teken van het Midsummer-pop-festival. Vijf jaar op een rij werd dit openluchtfestival georganiseerd door Jongerencentrum Merlin.


Grote groepen uit binnen- en buitenland traden in Meerlo op, waaronder Genesis, Focus, Fairport Convention, Q65, Hot Chocolate, Expextion, Shaklin Stevens and the Sunset, CCC inc en vele andere. Duizenden popliefhebbers togen naar de Meerlose festivalwei om dit muziekspektakel bij te wonen. De toen toonaangevende muziekkrant OOR schreef over ‘het Woodstock van het Zuiden'. Honderden vrijwilligers, jong en oud, zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep.

MAX TV besteedt dit voorjaar aandacht aan dit legendarische festival in het programma Nederland op Film. Dankzij medeorganisator en amateurfilmer René Poels zijn er beelden van twee festivals, van 1972 en van 1973. Tussen de bedrijven door filmde hij vooral de opbouw, het publiek, de organisatie en enkele groepen.

Een filmploeg van MAX TV (Medialane) was onlangs op bezoek bij René Poels om samen met presentator/schrijver Wim Daniels de beelden van toen te bekijken en van commentaar te voorzien. “Kippenvel als je de beelden weer ziet”, aldus de filmmaker. De uitzending staat gepland voor medio mei.