'Gemiddeld stapt tien procent over van provider'

VENRAY | Tijdens de raadscommissie Wonen van 19 januari sprak VVD-commissielid John Willems zijn zorgen uit over GlaswebVenray. Ontevreden klanten zouden de coƶperatie, een burgerinitiatief opgericht door dorps- en wijkraden van de gemeente Venray en Holthees, vaker de rug toekeren. Bart Lemmen geeft tekst en uitleg en gaat in op de toekomst van GlaswebVenray (GV) in zijn algemeenheid.


Door Henk Baltussen


Maar eerst de laatste feiten van GlaswebVenray op een rijtje:

- Voor het trekken van glasvezel in de gemeente Venray is tot op heden 375 kilometer aan geullengte gegraven en aan glaskabel uitgerold.

- Bij ruim zevenduizend adressen heeft GV glasvezel aangelegd.

- GV is marktleider in de kerkdorpen van Venray en Holthees.

- GV zorgde voor gratis Free-Wifi in alle dorpen.

- GV scoort een 7,7 wat betreft klanttevredenheid.

- De betrouwbaarheid van het GW-netwerk is 99,9 procent.


Herkent GlaswebVenray-directeur de geluiden die John Willems hoort, zijn ze ergens op gebaseerd of zijn het incidenten?

Bart Lemmen: "Gemiddeld stapt jaarlijks 10 procent van de klanten over van provider, net zoals dat ook met energie en ziektekostenverzekeringen gebeurt. Onze grote concurrenten zijn daarbij ook actief om klanten terug te winnen. Ook bij ons stappen dus mensen over. Het overstappen gebeurt binnen ons glasvezelnetwerk naar onze andere providers, of klanten zoeken een nieuwe provider daarbuiten. Overstappen komt onder andere door een andere keuze van de klant, maar ook verhuizingen en overlijden van bewoners spelen een rol voor het beƫindigen van het contract met GlaswebVenray."


Zijn alle werkzaamheden in de dorpen inclusief Holthees helemaal klaar of is GlaswebVenray nooit klaar?

Lemmen: "Alle werkzaamheden in de dorpen inclusief Holthees zijn 16 december vorig jaar opgeleverd met aannemer en gemeente Venray. Op dit moment wachten nog vier adressen in het Mooder Maas-gebied op een aansluiting."

'Nog vier adressen te gaan in gebied Mooder Maas'

"Hiervan hebben we onlangs de vergunningen voor uitvoeren van de graafwerkzaamheden ontvangen en die aansluitingen worden binnenkort gerealiseerd. Aanleg van een glasvezelnetwerk is inderdaad nooit klaar. Wekelijks ontvangen wij aanvragen voor nieuwbouwwoningen en na-aansluitingen. Ook zijn er in de kerkdorpen enkele nieuwbouwplannen die weer voor uitbreiding van ons netwerk zorgen."

Lees verder op pagina 23.