Afbeelding
Foto: eigen foto

Thuisonderwijs Raayland College

Venray | In deze coronatijd is het voor de docenten op het Raayland College een extra uitdaging om leerlingen gemotiveerd te laten blijven. Mevrouw Peeters is docente handvaardigheid, tekenen en culturele en kunstzinnige vorming (CKV) en zij is deze uitdaging maar al te graag aangegaan. Het thuisonderwijs kreeg tijdens één van haar projecten een totaal andere dimensie.


Mevrouw Peeters geeft verschillende klassen les, van vmbo tot vwo, en voor iedere jaarlaag is het een andere uitdaging. "Om leerlingen te blijven motiveren, mogen ze soms kiezen tussen opdrachten, bekijken we filmpjes en gaan dan meteen aan de slag. Af en toe laat ik ze materialen op school halen waarmee ze thuis aan de slag kunnen òf mogen ze zelf een creatieve opdracht verzinnen met het oog op foto en film. Het uiteindelijke resultaat laten de leerlingen dan zien online via teams. Als voorbeeld heeft een leerlinge uit de brugklas een fantastisch stopmotion-filmpje gemaakt als alternatief", vertelt Peeters.


Creatief

Ook in de bovenbouw hebben leerlingen zich van hun meest creatieve kant laten zien. Peeters licht toe: "Een van de bovenbouwleerlingen houdt ontzettend veel van Disney en heeft zich voor CKV afgevraagd waarom het park zoveel magie in zich heeft. Het uiteindelijke verslag heeft ze als sprookjesboek ingeleverd. Omdat ze dit niet kon inleveren, heeft ze het op een fantastische manier gefilmd: echt een leuk initiatief!"

'Leerlingen mogen ook zelf een creatieve opdracht verzinnen'

Benieuwd naar de creatieve creaties van de leerlingen van Raayland? Let op de verschillende socialmediakanalen van het Raayland College.