Afbeelding
Foto: Véronique Jakobs

Nooit meer Auschwitz

Venray/ Tienray | Nooit meer Auschwitz. Op zondag 31 januari werd de jaarlijkse Holocaust-herdenking in het Wertheimpark in Amsterdam gehouden. In verband met de coronamaatregelen was de herdenking in besloten gezelschap en ging de stille tocht niet door.


Op kleine schaal werden op verschillende plekken in het land de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides.


Sinds 2006 wordt de Internationale herdenkingsdag voor de Holocaust jaarlijks gehouden op 27 januari. Op deze dag herdenkt men de door genocide ongeveer 6 miljoen Joden die zijn omgekomen.


De slachtoffers van de Holocaust in de gemeente Venray en Horst aan de Maas zijn sinds enkele jaren zichtbaar gemaakt met respectievelijk 10 en 14 Stolpersteine.


Van de vele Joodse kinderen uit Amsterdam die in de Tweede Wereldoorlog via Hanna van de Voort in Tienray waren ondergebracht bij pleeggezinnen werden er vier vermoord. Bij de Stolpersteine, gelegd bij de plekken waar de kinderen in 1944 werden gearresteerd, aan de Spoorstraat werden bloemen gelegd.


Foto: Véronique Jakobs.