Zoutkamp, 11 februari 2014
Forward Air Controllers oefenen begeleiding vanaf positie op de grond vliegtuigen t.b.v. Close Air Support
Zoutkamp, 11 februari 2014 Forward Air Controllers oefenen begeleiding vanaf positie op de grond vliegtuigen t.b.v. Close Air Support Foto: Ministerie van Defensie

Oefenen op De Peel, zonder F-16 of F-35

Vredepeel | Op en rondom het defensiecomplex De Peel in Vredepeel vindt van 8 tot en met 12 februari de militaire oefening Basic Strike plaats.


Tijdens deze oefening worden zogenoemde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) opgeleid op het gebied van grond- en luchtsamenwerking en het leveren van luchtsteun aan grondtroepen. Het trainen van de grondeenheden gebeurt overdag, waarbij tevens trainingsvliegtuigen worden ingezet. Hierbij worden geen F16- over F35-jachtvliegtuigen ingezet. "Wij huren vliegtuigen in om die trainingen voor ons te kunnen doen", legt Donny Demmers als woordvoerder van De Peel uit. "Meestal is dat een Aero L-39 Albatros. Trainingsvliegtuigen, zoals een PC-7, worden alleen gebruikt om de piloten op te leiden, niet voor CAS-trainingen als op De Peel."

Door middel van zogeheten Close Air Support-procedures (CAS) leveren militaire gevechtsvliegtuigen vuursteun op korte afstand aan eigen troepen die in benarde situaties zitten. ‘Het goed in de praktijk opleiden van Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) is noodzakelijk, omdat CAS een grote mate van coördinatie tussen vliegtuigen in de lucht en de militairen op de grond vergt. In bedreigende situaties zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden’, meldt een woordvoerder van Defensie. "Er zijn geen systemen van De Peel zelf bij betrokken", zegt Demmers. "Dit is een landmachtoefening om de JTAC'ers op te leiden, die hebben we zelf niet in Vredepeel zitten. Het zijn slechts enkele mensen die per keer opgeleid worden, ik denk maximaal acht militairen per dag. Wat voor overlast CAS-opleidingen geven? Iedereen ervaart overlast natuurlijk op zijn of haar eigen manier. Bij deze training wordt gebruikgemaakt van trainingsvliegtuigen die ook nog eens overdag gebruikt worden."

Minder herrie met oefenvliegtuigen

"De trainingsvliegtuigen produceren minder geluid dan reguliere jachtvliegtuigen en we ontvangen minder meldingen als er overdag wordt gevlogen dan in de avond. Vanwege de coronamaatregelen zijn mensen wel meer thuis dan voorheen, dus de omgeving zal er wel iets van merken. Daarom proberen we tijdig te communiceren zodat mensen voorbereid zijn op onze vliegbewegingen." De praktijkdagen van CAS-opleidingen worden dit jaar, net als voorgaande jaren, enkele malen op en rondom De Peel gehouden. Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit online melden via luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Daar is ook meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.


Foto: Ministerie van Defensie.