Afbeelding
Foto: eigen foto

Geelen Beton: 'Wij storten ons op het leven, en beton'

Wanssum | Als je op de nieuwe rondweg in Wanssum rijdt, verschijnt Geelen Beton imposant aan de horizon. Een grote hightech productielocatie waar verschillende betonproducten worden geproduceerd en doorontwikkeld. Producten zoals prefab ribbenvloeren, bouwelementen en casco’s.


In Wanssum en omgeving is Geelen Beton een bekende en gerenommeerde werkgever, met inmiddels meer dan 200 medewerkers. Mooi om te vermelden dat het bedrijf letterlijk en figuurlijk zijn steentje heeft bijgedragen aan de bouw van deze nieuwe rondweg. Er wordt niet alleen geproduceerd, maar ook gecalculeerd, gemodelleerd, gepland en vervoerd. Alle disciplines heeft Geelen Beton in huis en is hierdoor sterk in het opleiden en begeleiden van mensen. Langdurige arbeidsrelaties zijn er dan ook geen uitzondering. Er zijn meerdere werknemers waarvan de vader ook nog werkzaam is geweest binnen dit echte familiebedrijf.

In 1923 werd het fundament voor het bedrijf gelegd door de familie Geelen in het Limburgse Posterholt. Gestart met handmatige arbeid, gegroeid naar mechanisatie in de jaren vijftig en onder leiding van de huidige eigenaar Gène Geelen de ontwikkeling gemaakt naar innovatie, verduurzaming en robotisering. Er wordt dagelijks gewerkt aan bouwen makkelijker maken door een breed pakket aan hoogwaardige en geprefabriceerde betonelementen te produceren. Met de focus op woning- en utiliteitsbouw als ook voor de weg- en waterbouw. De locatie in Wanssum is een innovatieve brede productielocatie en beschikt over een volledig digitaal aangestuurde automatische wapenings- en productiestraat.

Commercieel adjunct directeur Ruud van de Rakt: "Wij storten niet eenvoudigweg beton, maar werken aan langdurige arbeidsrelaties en krachtige samenwerkingen met partners in de industrie."

Vernieuwend, vooruitstrevend, hecht, sterk en nuchter zijn kenmerkende woorden voor Geelen Beton en de medewerkers. Het samen beter willen doen op alle vlakken, het lef om te investeren in mens en innovatie zijn één van de belangrijkste succesfactoren van het familiebedrijf. "We blijven nuchter en met beide benen op de grond, maar we durven te zeggen dat we de meest complexe hightech bouwontwikkelingen volgen en maken. De bouwwereld is in een rap tempo veranderd, alles moet sneller en efficiënter en projecten worden ook steeds meer complex en divers. De kracht van Geelen Beton is dat we de kennis van de twee productielocaties en verschillende producten sterk met elkaar verbinden waardoor we veel klantvragen kunnen aannemen, engineeren als ook uitvoeren. We maken niet alleen een impact op het leven van onze medewerkers, maar ook op die van de directe omgeving als onze business partners en de uiteindelijke gebruikers van onze bouwprojecten. Vandaar onze kreet: 'Wij storten ons op het leven'."

Afbeelding