Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Volop mogelijkheden bij Verkoeijen Slagerij

Leunen | Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus zijn de meeste winkels momenteel gesloten. Dat geldt niet voor Verkoeijen Partyservice en Slagerij in Leunen. De winkel aan de Horsterweg 1A is gewoon geopend en daar is eigenaar John Verkoeijen maar wat blij mee: "We mogen gelukkig gewoon klanten ontvangen, maar de catering ligt volledig op zijn gat. Er zijn ondernemers die het nog veel zwaarder hebben. We proberen creatief te blijven."


Verkoeijen merkt wel dat steeds meer klanten thuis fanatieker gaan kokerellen. Er worden bijvoorbeeld luxere stukken vlees in huis gehaald en ook de specialiteiten van het huis worden goed gevonden. "We verkopen nu bijvoorbeeld veel stoofvlees. Het kost veel tijd om dat te bereiden, maar daar nemen mensen juist nu de tijd voor. Ook vallen de gourmetschotels in de smaak. Mensen willen toch een stukje gezelligheid in huis halen. Voorheen kon je samen uit eten, dat zit er nu even niet in."

In de slagerijwinkel is het dus wat drukker dan voor de coronacrisis. Dat komt ook doordat mensen in de wintermaanden besluiten om hun barbecue aan te slingeren en daar wat grote stukken vlees op te bereiden. "Je kunt dan denken aan ribeye, entrecote, bavette, picanha (staartstuk, red.) en diverse rollades. Daarnaast hebben we ook veel specialiteiten van het huis zoals gevulde kipfilet met roomkaas. Veel producten kunnen we wat extra cachet meegeven."

Verkoeijen Partyservice en Slagerij staat verder bekend om de maaltijdservice. Door de coronacrisis ziet Verkoeijen ook de afzet van de maaltijden wat groeien. "Veel ouderen maken gebruik van deze service. Onze klanten hoeven de deur niet uit en krijgen thuis een verse maaltijd bezorgd die makkelijk klaar te maken is. Het is een stukje gemak en daar komt ook steeds meer vraag naar.

Verkoeijen Partyservice en Slagerij is daarnaast aangesloten bij De Gildeslager, een collectief van ambachtelijke slagers. Regelmatig komen de slagers samen om inspiratie op te doen en specifieke vakkennis te delen. Jaarlijks reikt De Gildeslager prijzen uit aan de best presterende leden. Tijdens de jaarbijeenkomst begin 2020 is Verkoeijen bekroond tot Regiokampioen Worstmakerij van het jaar 2020 en Regiokampioen Traiteur van het jaar 2020 van de provincie Limburg. "We zien ook een toename in de online-bestellingen. Voor ons is dat wel prettig, dan kunnen we de drukte in de winkel een beetje spreiden."


Via de website www.verkoeijen.nl is het mogelijk om producten te bestellen. Alle bestellingen kunnen ook telefonisch worden doorgegeven via 0478-640405. "De meeste producten hebben we op voorraad dus een bestelling kan vaak al snel gehaald worden. We werken hard om onze klanten ook tijdens de lockdown een smakelijk thuisverblijf te bezorgen."

Afbeelding