Afbeelding
Foto: Persfoto

Fairtradedrankjes voor wandelaars

Geijsteren | Een groot aantal wandelaars werd afgelopen weekend in de Geijsterse bossen verrast met een drankje van de Venrayse fairtradewerkgroep. Vooral de warme chocolademelk vond vanwege het winterse weer gretig aftrek.


De werkgroep vond het tijd om aandacht voor eerlijke handel te vragen. Zij bood de wandelaars daarom een gratis bekertje fairtradechocomel, -koffie of -thee aan. Vooral zondag bij de Willibrorduskapel kreeg eerlijke handel veel aandacht. Uiteraard werden bij het uitdelen van de drankjes de coronarichtlijnen gevolgd. De leden van de werkgroep wezen de vele wandelaars onder meer op het belang van fairtradehandel voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Door fairtradeproducten te kopen wordt ervoor gezorgd dat de boer of producent in een ontwikkelingsland een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar product. Dit in tegenstelling tot veel producten uit die landen waarvan de prijs bepaald wordt door de westerse ondernemingen die zelf voor de grootst mogelijke winst gaan ten koste van de producent.

Venray is een zogeheten Fairtrade Gemeente, waar in bijna alle supermarkten fairtradeproducten zoals koffie, thee, suiker en bananen te koop zijn. Die zijn herkenbaar aan het fairtradelogo of het Max Havelaar-beeldmerk.