Ruim 200 banen weg bij Inalfa Venray

Venray | Bij schuifdakenbouwer Inalfa Roof Systems in Venray verdwijnen meer dan 200 banen. Dat laat het bedrijf vrijdag weten aan het Financieel Dagblad (FD). Bij Inalfa Venray werkten tot voor kort 520 mensen.


Het personeel werd vrijdag over het massaontslag ingelicht via een videoconferentie. Grote productieorders worden naar Polen en Slowakije verplaatst, waar de fabrieken van het bedrijf volgens het FD kampen met onderbezetting. In Venray verdwijnen zo’n 150 productiebanen, 40 arbeidsplaatsen en er wordt een onbekend aantal kantoorbanen verplaatst naar Polen. Hierover wordt nog overleg gevoerd met de ondernemingsraad. In 2018 verdwenen bij Inalfa in Venray ook al 85 arbeidsplaatsen. Als toeleverancier van de auto-industrie heeft Inalfa flink last van de ingestorte automarkt. Vanwege de gevolgen van de coronacrisis ontkomt het bedrijf niet aan een grootscheepse reorganisatie. Veel maatregelen werden al doorgevoerd, maar ook de Venrayse vestiging ontkomt niet aan ingrijpende maatregelen. De reorganisatie was vorig jaar september al aangekondigd. De Duitse topman Jörg Buchheim liet eerder al aan het Financieele Dagblad weten dat er wel wat herstel was, maar dat door de coronacrisis de omzet met een kwart is gedaald. Buchheim noemde Inalfa 'qua kosten niet competitief’. Maatregelen om financieel weer stabiel te worden, konden volgens de topman niet uitblijven. In Venray blijft het hoofdkantoor gevestigd, maar daar verdwijnen ook zo'n veertig banen. Daarnaast blijft in Venray een onderdeel onderzoek en innovatie aanwezig. Het wereldwijde Inalfa Roof Systems is met zijn bijna 6.000 werknemers de op een na grootste producent van schuifdaken ter wereld. Het personeel hoort volgende maand wie van hen het slachtoffer wordt van de nieuwe ontslagronde. Een sociaal plan is inmiddels met de vakbonden overeengekomen.

Buchheim kondigde deze week tevens aan Inalfa per 1 mei 2021 na bijna vijf jaar te gaan verlaten. Hij kiest voor een nieuwe baan bij het Noorse Kongsberg Automotive, een fabrikant voor auto-onderdelen.