Prijs filmmaker Guido Coppis

Venray | “Ik ben er erg blij mee, het was ook een oprechte verassing. De competitie was erg sterk, een prachtige selectie films, dus ik had niet verwacht dat ik daadwerkelijk zou winnen.”


Dat zegt filmmaker Guido Coppis (22) over het winnen van de prijs in de categorie Beste Fictie Kort tijdens de uitreiking van de Limburgse filmprijzen.

De prijsuitreiking vond zondagavond plaats in een speciale televisie-uitzending op L1. De jubileumeditie van het Limburg Film Festival kon door de coronamaatregelen niet fysiek plaatsvinden, waardoor gedurende het hele weekend meer dan dertig films op de regionale tv waren te zien. Het weekend werd afgesloten met de bekendmaking van de prijswinnaars in de diverse categorieën. Coppis viel in de prijzen met zijn film Voor het Slapen Gaan. “Het is een mooie beloning voor het harde werken dat in de film is gaan zitten, ik ben vooral erg dankbaar naar de cast en crew en de steun van het Nederlands Filmfonds en CineSud, zonder hen was dit nooit mogelijk geweest. Nu op naar mijn eerste lange speelfilm, ik hoop dat ik daar in de loop van het jaar nieuws over heb.”