De brand ontstond rond de klok van 05.00 uur.
De brand ontstond rond de klok van 05.00 uur. Foto: SK-Media

Loodsbrand in Ysselsteyn

Ysselsteyn | De brandweer is woensdagochtend in alle vroegte opgeroepen voor een loodsbrand aan de Timmermannsweg in Ysselsteyn. De melding van de brand kwam even na 05.00 uur binnen bij de meldkamer. Bij de brand raakte niemand gewond. Er kwam wel asbest vrij, maar de asbestdeeltjes liggen alleen op het perceel van de loods.


De loods betreft een oude champignonkwekerij, verdeeld in compartimenten die gehuurd worden voor de opslag van materialen. Er was op het moment van de brand niemand in het gebouw aanwezig. De eigenaar heeft de huurders in kennis gesteld over de brand.


Asbest

De gemeente Venray is van de asbestdeeltjes op het terrein op de hoogte gebracht door de veiligheidsregio Limburg-Noord. De gemeente ziet toe op het asbestvrij maken van het terrein.


De brand ontstond in het achterste gedeelte van de loods. Dit compartiment, waarin ook enkele auto’s stonden, heeft flinke schade opgelopen.


Hoe groot de schade van de overige compartimenten is, wordt samen met de Stichting Salvage geïnventariseerd. Deze stichting biedt hulp aan getroffenen bij brand-, water- of stormschade. Zij doet dit namens alle brandverzekeraars in Nederland.

Bij de loodsbrand kwamen asbestdeeltjes vrij


Om 06.50 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en vervolgens startte de brandweer met de nabluswerkzaamheden.

De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer gaat de oorzaak van de brand verder onderzoeken. De brandweerkorpsen van Venray en Horst aan de Maas werden opgeroepen om de vlammenzee te bestrijden.


Er werd ook een ambulance opgeroepen, maar ter plekke bleek dat er geen gewonden waren gevallen.

Wanneer de asbestdeeltjes op het terrein aan de Timmermannsweg in Ysselstyen opgeruimd zijn, was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet duidelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding