Maik & Kyra duimen voor een finaleplaats.
Maik & Kyra duimen voor een finaleplaats. Foto: Antoon Jeuken

Video: Maik & Kyra Blieve Dânse

Venray | Kyra Zegers en Maik van den Broek komen vrijdagavond in actie tijdens de laatste halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Als het duo Maik & Kyra kwalificeerden zij zich met het liedje Blieve Dânse voor de halve eindstrijd. Ook Pruuf Mar uit Ysselsteyn komt in actie tijdens de derde halve finale. Stef en Tamara Koonings doen mee met hun nieuwe liedje Noeëts Gewoeën.


In totaal kent het LVK dit jaar vijf halvefinalisten uit de gemeente Venray. Of de finale dit jaar ook Venrayse deelnemers kent, wordt zondagmiddag duidelijk. Tijdens een uitzending tussen 16.00 en 18.00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook vindt de bekendmaking van de twintig finalisten plaats. "Het is voor ons de tweede keer in de halve finale", legt Kyra Zegers uit. "We hopen natuurlijk op een finaleplaats, maar we houden nergens rekening mee. Het wordt spannend zondag. We gaan wel samen kijken."


Maik & Kyra deden in 2019 voor het eerst mee aan het liedjesfestival van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. Sinds dat moment heeft het duo de smaak te pakken. "Het was in eerste instantie een beetje ludiek bedoeld", legt Maik van den Broek uit. "Vorig jaar stonden we ook voor het eerst in de halve finale van het LVK en we haalden bijna de finale. Dat smaakte naar meer, dus we hebben dit jaar weer een nieuwe liedje gemaakt. Het was niet gemakkelijk om een nieuwe nummer te schrijven."


Tijdens een sessie via Skype kreeg Kyra een geniale ingeving en het liedje Blieve Dânse werd geboren. "Ik liep en weg bij de computer en ineens had ik het deuntje in mijn hoofd. Ik heb denk ik zes gesproken berichten naar Maik gestuurd en zo is het balletje een beetje gaan rollen. Ineens was de inspiratie er en raakte alles in een stroomversnelling. We zijn ontzettend trots op het eindresultaat."

Komende vrijdag zit het tweetal thuis op de bank samen gespannen naar de halve finale te kijken. Met een biertje in hand wordt er onder meer intensief naar de andere nummers geluisterd. "Ik heb eigenlijk alle liedjes al gehoord", vertelt Kyra. "Ik nog niet, maar dat komt nog wel", vult Maik aan. "Dit jaar ligt de focus meer op de liedjes en dat vind ik eigenlijk wel een goede ontwikkeling. In het verleden werd er ook veel naar de clip gekeken en nu is het vooral luisteren naar de muziek. Dat komt ons misschien niet eens zo verkeerd uit", zegt Maik.


Tijdens de uitzending van de halve finale op vrijdag 22 januari kan er van 19.30 tot 20.00 uur gestemd worden op de deelnemers. De halve eindstrijd op L1-radio begint al om 18.00 uur. De herhaling van halve finale III is op zaterdag 23 januari van 13.00 tot 15.00 uur op L1-radio. Ook dan kan er gestemd worden op de halvefinalisten. De stembus is geopend van 14.30 tot 15.00 uur. Stemmen op Maik & Kyra kan door een sms te versturen naar 4004 met de tekst LVK 33 (dus LVK spatie 33). Ook kan er gestemd worden op Pruuf Mar. Dat kan door LVK 39 te sms'en naar 4004.

Ook Pruuf Mar komt vrijdag in actie tijdens de halve finale


Tussenjaar

Grote Venrayse afwezige tijdens het LVK van dit jaar is het duo Bjorn en Mieke. Bjorn Poels en Mieke Janssen, vaste finaleklant op het LVK, hebben een tussenjaar genomen. Met Goedzat, Nevvenén, Loss!, Maik & Kyra en Pruuf Mar telt de gemeente Venray alsnog vijf halvefinalisten.

Afbeelding