Arbeidsmigranten Roekenbosch op losse schroeven

Den Bosch/ Blitterswijck | De kans is groot dat de rechtbank in Den Bosch een streep zet door de vergunning die de gemeente Venray verleende aan Roekenbosch Ontwikkeling BV om arbeidsmigranten en ‘woningurgenten’ te huisvesten in bungalows op het park in Blitterswijck.


Door Geert van der Star


Het plan dreigt te stranden op provinciale regels uit 2014, die een ‘samenloop’ van een recreatief park met arbeidsmigranten tegengaan. De rechtszaak was aangespannen door de eigenaren van zo’n 25 recreatiewoningen op het terrein.

De recreatiewoningen zelf. Die krijgen volgens de eigenaren nog wel goede kritieken. Maar gasten klagen volgens sommige verhuurders steen en been over de arbeidsmigranten. De recensies zijn weinig diplomatiek. “Als ik wist dat ik in een Polenpark kwam, dan waren we niet gekomen.” Dat soort taal.

De arbeidsmigranten en woningurgenten wonen in 104 huisjes, die eigendom zijn van Roekenbosch Ontwikkeling BV zelf. Tussen twee ‘clusters’ van deze woningen staan de meeste huisjes van de particuliere verhuurders, bedoeld voor vakantieverhuur. Zij zien de waarde en de verhuurbaarheid van hun huisjes door de ‘samenloop’ dalen. De verhuurders zijn, op een enkele uitzondering na, pachters. De huisjes zijn hun eigendom, maar ze ‘huren’ de grond.


Lees verder op pagina 6.