Marcel Holtackers en Lizanne Arts tijdens het liedjesfestival.
Marcel Holtackers en Lizanne Arts tijdens het liedjesfestival. Foto: Hoedemaekers Venray

Video: Gelukkeg wér Same

Venray | Loss! maakt zich op voor de tweede halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Met hun liedje Gelukkeg wér Same doen Lizanne Arts en Marcel Holtackers een gooi naar de finale van het grootste carnavalsliedjesfestijn van Nederland. "We hebben er zin in. Het is anders dan andere jaren, maar het is altijd bijzonder om in de halve finale te staan", zegt Holtackers.


Nevvenén en GoedZat, twee andere deelnemers uit de gemeente Venray, kwamen afgelopen week al in actie tijdens de eerste halve finale van het LVK. Volgende week komen Pruuf Mar en Maik & Kyra in actie tijdens de derde en laatste halve finale. De bekendmaking van de finalisten vindt dit jaar plaats op zondag 24 januari tijdens een radioshow van L1 van 16.00 tot 18.00 uur. "We hopen natuurlijk dat we in de finale terechtkomen. Dat zou echt geweldig zijn, maar we durven absoluut nog geen voorspellingen te doen. Het blijft heel spannend", legt Arts uit. "We gaan vrijdagavond samen met onze partners de halve finale beluisteren. Dat hadden we natuurlijk graag met een grotere groep gedaan, maar dat is helaas niet mogelijk."

Loss! heeft met Gelukkeg wér Same gekozen voor een rustiger nummer. Waar het tweetal in het verleden regelmatig koos voor een uptemponummer lijkt de wisseling goed uit te pakken. Loss! kwam immers als winnaar uit de bus bij het liedjesfestival van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. "We hebben erg genoten van de finale in september. Toen mocht er nog een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn, dus dat was sowieso wel heel fijn. Iedereen zat in de zaal en daar leent ons liedje zich wel perfect voor en de reacties waren op dat moment geweldig. Het is jammer dat we niet vaker op de planken kunnen staan dit jaar", vervolgt Arts.

Loss! raakt met het liedje een gevoelige snaar. Holtackers zocht voor het maken van de muziek contact met Jan-Willem Reulen en met Rob Jeucken schreef hij de tekst voor het nummer. "De laatste jaren heb ik de tekst alleen geschreven, maar ik liep een beetje vast en kwam telkens op hetzelfde uit. We wilden iets anders en nu heb ik samen met Rob de tekst geschreven. Er zat op een gegeven moment wat tijdsdruk op, maar we waren op tijd klaar voor de inschrijving van het liedjesfestival. We zijn erg tevreden over ons nummer en de clip. En deze halvefinaleplaats is een mooie erkenning."

Lizanne Arts deed in het verleden vaak alleen mee, maar sinds enkele jaren is Marcel Holtackers de vaste zangpartner. "Ik vond het leuk om alleen te zingen, maar op een gegeven moment zoek je toch wat anders. Alleen viel ik net buiten de boot in Venray en toen ik samen met Marcel zong in Oostrum wonnen we het liedjesfestival daar. Dat beviel ons goed en toen hebben we besloten om samen verder te gaan."


Om kans te maken op een plek in de finale van het LVK heeft Loss! ook de steun van het publiek nodig. Tijdens de uitzending van de halve finale op vrijdag 15 januari kan er van 19.30 tot 20.00 uur gestemd worden op de deelnemers. De halve eindstrijd op L1-radio begint al om 18.00 uur. De herhaling van halve finale II is op zaterdag 16 januari van 13.00 tot 15.00 uur op L1-radio. Ook dan kan er gestemd worden op de halvefinalisten. De stembus is geopend van 14.30 tot 15.00 uur. Liefhebbers kunnen hun stem uitbrengen op Loss! door een sms te sturen naar 4004 met de tekst LVK 20.

Loss! maakt zich op voor de halve finale van het LVK
Afbeelding