Jeroen Denissen (rechts), links bestuurslid Michel Baltissen.
Jeroen Denissen (rechts), links bestuurslid Michel Baltissen. Foto: eigen foto

Trainer terug op oude nest

Leunen | Jeroen Denissen verruilt komende zomer vijfdeklasser SVOC'01 voor competitiegenoot Leunen. Met de transfer keert de trainer uit Meerlo terug bij de club waar hij jarenlang heeft gevoetbald. "Vanaf het eerste moment dat Leunen contact zocht, voelt het erg goed", vertelt Denissen enthousiast over zijn nieuwe klus als hoofdtrainer.


Toen het gezin Denissen in de tienerjaren van de coach van Merselo naar Leunen verhuisde, ging Denissen voetballen in de B-jeugd van de club. Hij schopte het uiteindelijk tot het eerste elftal, maar vertrok daarna toch weer naar Merselo. "Daar heb ik tot mijn 28ste ongeveer in het eerste gespeeld, maar ik had veel problemen met mijn enkel. Na drie operaties vond ik het mooi geweest en ben ik me volledig gaan richten op het vak als hoofdtrainer."

Bij VIOS'38 in Beugen begon Denissen als 29-jarige aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Achtereenvolgens stond hij daarna aan het roer bij De Willy's (Wilbertoord), SCV'58 (Velp), nog een keer De Willy's en nu SVOC'01. "Bij VIOS heb ik zelfs nog wedstrijden in het eerste gevoetbald. Dat heb ik bij de andere clubs niet meer gedaan. Ik ben wel altijd beschikbaar voor de lagere elftallen. Als er een team krap in de spelers zit, dan trek ik mijn voetbalschoenen wel aan. Spits of keeper, dat maak me eigenlijk niet zoveel uit. Als je ergens als hoofdtrainer werkt, moet je wat extra's kunnen en willen doen, vind ik. Ook train ik regelmatig een jeugdteam en sta ik op zaterdag langs de lijn."

Dat de bal momenteel niet rolt valt ook Denissen zwaar, maar de wandelingen met zijn gezin en het eredivisievoetbal zorgen voor leuk tijdverdrijf in de weekenden. "Ik blijf altijd positief. Ik hoop dat de bal snel weer rolt, maar ik verwacht de komende tijd nog geen wedstrijden. Hopelijk kunnen we snel weer gaan trainen in kleine groepjes. Ik heb in ieder geval weer zin om aan de slag te gaan."

Na verschillende periodes in Noord-Brabant is Denissen bij SVOC'01 aan zijn eerste klus bezig als hoofdtrainer in Limburg. De trainer is bezig aan zijn derde seizoen bij de tricolores en na dit seizoen is het dus tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ik heb het altijd heel goed naar mijn zin gehad bij SVOC'01, maar het is al mijn derde seizoen en nu kan ik nog door de voordeur naar buiten. Hopelijk kunnen we samen op een mooie manier afsluiten. Het zijn natuurlijk vreemde tijden en het zou mooi zijn als we nog een reeks wedstrijden kunnen afwerken. Ik verwacht niet dat er nog een half seizoen wordt gespeeld."


Leunen beschikt volgend jaar over een grote selectiegroep. De ploeg, die nu nog onder leiding staat van Freek Thoone (vertrekt naar Melderslo, red.), hoort volgens Denissen in de vierde klasse thuis. "Leunen was goed op weg, maar als het dit jaar niet lukt, dan zetten we volgend seizoen het karwei voort. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Eerder aan roer bij SVOC'01, VIOS'38, SCV en De Willy's
Afbeelding
Afbeelding