Verpleegkundige Celine Smeijers uit Overloon kreeg woensdag als een van de eerste medewerkers van VieCuri een vaccin.
Verpleegkundige Celine Smeijers uit Overloon kreeg woensdag als een van de eerste medewerkers van VieCuri een vaccin. Foto: Henk Lammen

Vaccineren bij VieCuri begonnen

Venlo/Venray | De eerste medewerkers van ziekenhuis VieCuri, met vestigingen in Venray en Venlo, kregen woensdagmiddag het coronavaccin toegediend. Daarmee is de vaccinatiecampagne om de verspreiding van het coronavirus tot stilstand te brengen ook in Limburg op gang gekomen.


Een van de eerste vaccins van BioNTech/Pfizer was voor Celine Smeijers. De 20-jarige verpleegkundige uit Overloon twijfelde geen moment: "Absoluut niet. Ik ben blij dat ik zo snel het vaccin heb gekregen. De prik viel ook mee, eigenlijk heb ik niks gemerkt." Smeijers heeft nog niet zo lang geleden haar mbo-opleiding aan Gilde Opleidingen in Oostrum afgerond. Als verpleegkundige ging ze aan de slag op de COVID-19-verpleegafdeling van VieCuri in Venlo. Ze werd in de tweede coronagolf meteen voor de leeuwen gegooid, maar bleef er nuchter onder. "Ik het begin dacht ik wel even 'help', zoveel echt zieke mensen zag ik. Maar ik voel me inmiddels thuis."

Liset Spreuwenberg van ziekenhuis VieCuri: "Het liefst stellen we de vaccinatie nu al beschikbaar voor al onze medewerkers en specialisten, maar er is schaarste aan vaccins. We hebben de wens om iedereen met patiƫntencontact nu te vaccineren, maar ook dat lukt nog niet." Het ministerie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) hebben ervoor gekozen om medewerkers in de acute zorg eerst te vaccineren. Het gaat hierbij ons meer om artsen en verpleegkundigen op de intensive care (ic) en COVID-19-verpleegafdelingen. "In VieCuri zijn 725 mensen uitgenodigd voor de prik. Dat is inclusief personen die tijdelijk helpen op de ic en de COVID-afdelingen en AmbulanceZorg Limburg-Noord. Er heeft zich nu al tochtig procent aangemeld. Een hoog aantal, veel hoger dan bijvoorbeeld bij de griepprik."

Afbeelding