Misdaadcijfers: Venray veiliger

Venray | In 787 woonplaatsen is het aantal misdaadzaken met een hoge impact op slachtoffers, zoals inbraken en overvallen, het afgelopen jaar toegenomen. RTL Nieuws vergeleek cijfers van de politie over zogeheten High Impact Crimes tot en met november van 2020 met de cijfers in dezelfde periode vorig jaar.


In Venray waren er in 2019 173 delicten met een grote impact, dat waren er afgelopen jaar 139. Een daling dus van 34 delicten.

Aantal incidenten in Oostrum stijgt met 290 procent (!)

Ook voor de kerkdorpen van de gemeente Venray zijn de cijfers vergeleken en daaruit blijkt dat het aantal delicten in Blitterswijck is toegenomen met acht.

Daarmee komt het aantal delicten voor 2020 op tien. Voor Geijsteren namen de delicten af met drie naar nul, voor Wanssum was er een toename met twee naar vijf, voor Castenray bleef het aantal met twee gelijk, voor Heide nam het aantal delicten af met vier naar nul, voor Leunen nam het aantal af met twee naar vijf, voor Merselo nam het aantal toe met één naar één, voor Smakt bleef het aantal incidenten met één gelijk aan 2019, voor Veulen nam het aantal af met drie naar nul, voor Vredepeel nam het aantal af met één naar nul, voor Ysselsteyn nam het aantal incidenten af met veertien naar drie, voor Oirlo nam het aantal incidenten toe met één naar twee en voor Oostrum is het aantal incidenten explosief toegenomen van 10 in 2019 naar 39 in 2020. De politie kon, bij het ter perse gaan van deze krant, nog geen verklaring geven voor de stijging van het aantal incidenten in Oostrum.