De vier leden van de Southern Bluesrock Band treden al tien maanden niet meer op.
De vier leden van de Southern Bluesrock Band treden al tien maanden niet meer op. Foto: Eigen foto

'We blijven ook nu positief'

Venray | De Southern Bluesrock Band, met Venraynaren Johan Philipsen en Marijn Vermeer in de gelederen, heeft tijdens coronajaar 2020 absoluut niet stilgezeten. Hoewel samen repeteren voorlopig niet mogelijk is, zijn er de afgelopen maanden wel veel nieuwe eigen nummers geschreven. "We hebben veel nieuw eigen werk. Toen de beperkingen minder streng waren, hebben we ook demo's opgenomen", vertelt leadzanger en gitarist Johan Philipsen enthousiast.


Ook de band zelf heeft een wijziging doorgemaakt. Gerard Bastiaans uit Venray was jarenlang de vaste bassist van Southern Bluesrock Band, maar hij heeft afscheid genomen van de band. Zijn plaats is ingenomen door Misha Perquin uit Helden-Panningen. "Sinds de zomer maakt Misha deel uit van onze band. Hij is wat jonger dan de rest en heel erg fanatiek. We zijn blij met zijn komst en ook hij heeft verschillende nummers geschreven in de coronatijd. Voorheen kwamen de nummers veelal van de hand van Gerard, nu hebben we met drie man nummers geschreven."

Southern Bluesrock Band gaat dit jaar onder meer meedoen aan de Dutch Blues Challenge (DBC) van Dutch Blues Foundation. De winnaar van de DBC mag Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in de Verenigde Staten. "Klinkt allemaal geweldig natuurlijk, maar je moet eerst maar eens zien te winnen. Vorig jaar hebben we niet meegedaan en dit jaar willen we graag weer meedoen."

Waar Southern Bluesrock Band normaliter één of twee optredens per maand opvoert, is de agenda voorlopig leeg. Philipsen: "Onze gitarist Ley van den Beuken verzorgt op internet online-sessies onder de naam PELE. Mochten we straks weer samenkomen als band, dan willen we ook als band onszelf online meer laten zien."


Positief gevoel

Ondanks dat er sinds maart 2020 geen evenementen, festivals en optredens meer waren, weigert Philipsen sikkeneurig te zijn. "We zijn met een nieuw jaar begonnen en laten we ook vooral nu positief blijven. We hebben natuurlijk het geluk dat we ons hoofdinkomen niet uit optredens hoeven te halen. Wat dat betreft hebben andere muzikanten en performers daar wellicht meer last van, maar we missen het optreden in volle zalen natuurlijk gigantisch. Het liefst sta je op de bühne om mensen te vermaken en dat is voorlopig niet mogelijk."

Nieuwe bassist voor Southern Bluesrock Band

De band wil dan ook hun nieuwe muziek delen via online-kanalen als YouTube en Spotify. "We zetten vol in op online en onze nieuwe nummers gaan we sowieso met de rest van de wereld delen. We bekijken nog welke manier het beste bij ons past. Op dit moment kunnen we alleen zelf van onze muziek genieten. We hopen dat onze muziek ook in deze tijd een beetje bijdraagt aan de positiviteit bij de muziekliefhebber."

Afbeelding