Afbeelding
Foto: Yvonne Jacobs Fotografie

Vierlingsbeek eert postbezorger Pierre

Vierlingsbeek | Postbezorger Pierre Janssen wist donderdag aan de vooravond van het nieuwe jaar niet wat hem overkwam. Als een koning werd hij op zijn laatste werkdag bij PostNL door de inwoners van Vierlingbeek in het zonnetje gezet. Coraproof natuurlijk, met een erehaag waarin de mensen met mondkapjes op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar hielden.


De confetti vloog door de lucht terwijl de verbouwereerde Janssen in gezelschap van zijn vrouw zijn laatste ronde door het Maasdorp maakte. Per 1 januari begint de Venlonaar aan een nieuwe baan.


Maar dat gebeurde niet voordat Vierlingsbeek hem op oudejaarsdag op een deel van de Spoorstraat uitvoerig bedankte voor zijn eeuwige vriendelijkheid en gulle lach tijdens het bezorgen van door inwoners bestelde pakketten. Zelfs in de drukke coronatijd bleef de postbezorger altijd even rustig, aardig en voorkomend.


Reden voor de dorpelingen om massaal en geheel in stijl afscheid van hem te nemen, met luid applaus, en vele welgemeende cadeaupakketjes voor ‘hun’ van oor tot oor glunderende Pierre.


"Pierre is nog maar 34, maar hij wil meer tijd met zijn dochtertje doorbrengen", zegt Kirsten Janssen (19) (geen familie), die samen met enkele andere dorpsbewoners het initiatief nam voor de erehaag. "Hij was nu soms pas om tien uur 's avonds thuis."


De postbezorger was geliefd in het dorp, weet Janssen. "Pierre geeft alleen een pakketje af en is weer weg, maar maakt bij iedere deur ook altijd een praatje. Hij komt hier al zeven jaar en weet alles van iedereen en weet ook waar iedereen woont. Zijn vrouw en vader wisten van onze actie, die zaten in het complot. Ook zijn dochtertje was erbij."


Foto: Yvonne Jacobs Fotografie.