Afbeelding
Foto: Persfoto

Toekomstmuziek #samensterk

Venray | 'Blijf negatief!' klonk het uit vele monden tijdens deze jaarwisseling. Zo vreemd, maar o zo waar in deze bizarre tijd. Want hopelijk heb je het geluk dat je overal doorheen fietst en corona je niet te erg te pakken krijgt. Ik weet uit mijn directe omgeving dat je er ontzettend ziek van kunt worden. Het woord ‘hardnekkig’ is echt op zijn plaats.

Maar genoeg over corona: ook onze live-uitzending van de Cultuurprijs kon helaas geen doorgang vinden. En ondanks mijn positieve halfvolle glas had ik daar toch flink de pest in. Want ik (en met mij vele anderen) wilde juist de cultuur van Venray een podium bieden. Vooral om te laten zien hoe goed en creatief ze het laatste jaar bezig zijn geweest. Ondanks het cancelen wilden we toch iets aan de mensen thuis laten zien. Bijna iedereen die zou deelnemen sprak een boodschap in op eigen creatieve wijze en dit is door mijn collie Peggy aan elkaar gemonteerd. Ontzettend mooi om deze samenwerking op deze manier te zien. Dit belooft wat voor volgend jaar!

Ook onze burgemeester sprak ons toe. Hij sloeg de spijker op z’n kop door te zeggen dat we in de toekomst onze Venrayse culturele organisaties hard nodig hebben wanneer corona ingedamd is. Concerten, voorstellingen en andere evenementen zorgen voor een lach en verbroedering. Om te voorkomen dat we in de toekomst tien evenementen op een avond hebben, lijkt het me slim om nu alvast de samenwerking op te zoeken. Kijk eens buiten jouw comfortzone, waar heb je altijd al eens samen een concert mee willen geven? Met wie zou je eens willen samenwerken en iets samen op touw willen zetten? Zet de vraag eens uit en ga de samenwerking aan. Het verruimt je blik en brengt nieuwe initiatieven!

Heb je de intentie, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Klop dan eens bij ons aan. Via culturavenray.nl kun je contact met ons opnemen en we helpen je graag verder!