Pastoor Theo Miedema na afloop van de eucharistieviering samen met Toon Loonen, vicevoorzitter van het kerkbestuur.
Pastoor Theo Miedema na afloop van de eucharistieviering samen met Toon Loonen, vicevoorzitter van het kerkbestuur. Foto: eigen foto

Pastoor Miedema neemt afscheid

Leunen | Pastoor Theo Miedema bivakkeerde deze week tussen de verhuisdozen in de pastorie in Leunen. Komende vrijdag verhuist Miedema naar Mook en zondagmiddag wordt hij om 14.00 uur geïnstalleerd als pastoor van de zogeheten VOMMMM-parochies in Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Mook, Molenhoek en Middelaar. In het eerste halfjaar heeft Miedema ook de parochies van Siebengewald en Afferden onder zijn hoede.


Pastoor Miedema nam zondagmiddag in kleine kring afscheid van de parochies Leunen, Veulen en Heide. "Er was een bescheiden gezelschap bij mijn laatste viering en na afloop bij het afscheid", vertelt pastoor Miedema. "Het was natuurlijk anders vanwege de beperkingen, maar ik heb het toch als heel bijzonder ervaren. Ik heb altijd heel goed contact gehad met de mensen in Leunen, Veulen en Heide. Daar ben ik heel dankbaar voor."

Miedema hoorde medio november dat hij overgeplaatst zou worden naar de VOMMMM-parochies. "Ik kende het gebied nog niet. Alle kerken heb ik nu één keer gezien. De regio is veel meer op Nijmegen gericht en ik kom natuurlijk van een plattelandsparochie. Dat zal wel even wennen zijn, al zijn verschillende dorpen in mijn nieuwe werkgebied wel vergelijkbaar met deze regio. "

Zoals gezegd nam Miedema zondagmorgen afscheid in de kerk in Leunen. Na afloop van de eucharistieviering bedankte hij alle aanwezigen voor de zes jaar dat hij pastoor was in Leunen. Miedema, geboren in Overijssel, heeft altijd prettig samengewerkt met de parochianen in Leunen, Veulen en Heide. "Ook met de diverse verenigingen heb ik altijd goed contact gehad en ik wens mijn opvolgers veel succes."

Tijdens het afscheid werd hij onder meer bedankt door de dorpsraad van Leunen. Miedema ontving onder meer een klomp met bloemen, gemaakt en versierd in Leunen en hij kreeg een USB-stick met daarop een film van 75 jaar bevrijding in Leunen. "Nu breekt er een nieuw hoofdstuk aan. Mijn familie helpt mee met de verhuizing en eind deze week woon ik al in Mook. Het is snel gegaan."

Afbeelding