David Janssen (links) en Coen Classens blijven positief.
David Janssen (links) en Coen Classens blijven positief. Foto: Antoon Jeuken

Video: Met borreltje op de bank

Veulen | Coen Classens en David Janssen, beter bekend als het olijke muziekduo GoedZat, behoren vrijdagavond tot de deelnemers van de eerste halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Het duo uit Veulen komt van de vijftien halvefinalisten als twaalfde aan de beurt in de halve finale die van 18.00 tot 20.00 uur wordt uitgezonden op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Tussen 19.30 en 20.00 uur kan er per sms op de deelnemers worden gestemd.

"Met ons liedje Gare oppe klos hopen we natuurlijk op een plek in de LVK-finale", vertelt David Janssen. Samen met Coen Classens zit Janssen vrijdagavond gespannen op de bank te luisteren. "En onze vrouwen zijn er natuurlijk ook bij. Er is bij ons een gezonde spanning, we pakken er wat te knabbelen bij en een borreltje. Zo maken we er toch een mooie avond van."

Met hun nummer Hutjemutje stond GoedZat al ooit in de finale van het LVK. Dat kunststukje willen de vrienden uit Veulen graag een keer herhalen. "Het is natuurlijk een competitie en we willen graag winnen, maar onder de artiesten is het ook altijd hartstikke gezellig. Dit jaar is het allemaal een beetje anders, maar we blijven positief." Ondanks dat Classens en Janssen elkaar al het grootste gedeelte van hun leven kennen, is het muziekduo GoedZat slechts zes jaar geleden ontstaan. Vanaf dat moment richt het tweetal zich op het maken van carnavalsmuziek. Dat carnaval bij het tweetal in het bloed zit blijkt wel uit het feit dat ze allebei al eens prins zijn geweest van carnavalsvereniging Ut Dartele Veulen uit Veulen.

Met het liedje Gare oppe klos doet GoedZat dus weer een gooi naar de LVK-finale. Janssen en Classens vinden het ontzettend belangrijk om juist in deze coronacrisis aan andere zaken te denken het alles wat positiever in te steken. "Alles is anders, maar een klein feestje is ook een feest. Op welke manier of in welke vorm dan ook. Daarom is het ook zo geweldig dat het LVK toch doorgaat en dat mensen kunnen genieten van de nieuwe vastelaovesliedjes die door de Limburgse-artiesten zijn gemaakt."

Janssen had zelfs meerdere nummers geschreven voor dit jaar, maar uiteindelijk is er dus één liedje overgebleven. "We hebben dit jaar geen optredens en normaal gesproken kunnen we onze hobby een beetje terugverdienen. Dat kan nu niet, dus we houden het bescheiden. Onze vrouwen waren er ook niet zo blij mee als we nog een nummer zouden opnemen. Dan wordt het plots een dure hobby."


Stemmen

GoedZat blijft positief met liedje Gare oppe klos

De eerste halve finale van het LVK is vrijdag 8 januari te beluisteren via L1 radio vanaf 18.00 tot 20.00 uur. Door tussen 19.30 en 20.00 uur een sms te sturen naar 4422 met in het bericht de hoofdletters LVK spatie 12 kan het duo GoedZat naar de finale gestemd worden. Per telefoonnummer kan één stem uitgebracht worden.

Iedereen die vrijdag niet in de gelegenheid is om de uitzending te beluisteren kan op zaterdagmiddag 9 januari de uitzending beluisteren tijdens de herhaling. De uitzending wordt herhaald tussen 13.00 en 15.00 uur. Ook dan kan er weer gestemd worden op de verschillende nummers. De stembus is dan geopend van 14.30 tot 15.00 uur.

Normaal gesproken worden de finalisten bekendgemaakt tijdens een bijzondere productie van L1, dit jaar worden alle finalisten telefonisch op de hoogte gebracht.

Afbeelding