Björn Leijssen, Juan Lopez en Manuel Conejo (v.l.n.r.).
Björn Leijssen, Juan Lopez en Manuel Conejo (v.l.n.r.). Foto: eigen foto

Dizzen Aovend in finale?

Venray | Met Dizzen Aovend doet Nevvenén een gooi naar een plekje in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Het trio Juan Lopez, Manuel Conejo en Björn Leijssen is een van de vijf halve finalisten uit de gemeente Venray die de komende weken te horen zijn op radio L1. Nevvenén en GoedZat (Veulen) bijten op vrijdag 8 januari het spits af. De eerste halve finale wordt uitgezonden tussen 18.00 en 19.30 uur.


"Een finaleplaats zou de slagroom op de spreekwoordelijke taart zijn", zegt Juan Lopez. Twee keer eerder stond Nevvenén in de halve finale van het LVK, een finaleplaats zat er tot op heden niet in. In totaal 45 halve finalisten treden de komende drie weken in het strijdperk, uiteindelijk gaan er twintig naar de finale op 5 februari. "Natuurlijk hebben we alle liedjes al gehoord, het blijft echter moeilijk in te schatten wat onze kansen zijn. Ieder nummer is op zijn manier uniek. Je blijft afhankelijk van de publieksstemmen en het juryrapport, dat het zwaarste telt. We hopen op een finaleplek, dat zou geweldig zijn." Vrijdagavond kan tussen 19.30 en 20.00 uur op Nevvenén gestemd worden door een sms te sturen naar 4422 met de tekst LVK 04. Op zaterdag 9 april wordt de halve finale van 13.00 tot 15.00 uur herhaald en tijdens het laatste half uur van de uitzending kan vervolgens ook nog gestemd worden op de nummer vier van de eerste halve finale.


De eerste inspiratie voor het nummer Dizzen Aovend was begin maart, kort na het vastelaovendseizoen en in het beginstadium van de coronapandemie in Nederland. "We kwamen bij elkaar om te brainstormen over een nieuw vastelaovesliedje. Als we toen hadden geweten wat we nu weten", verzucht Manuel Conejo. "Gaandeweg de eerste lockdown zijn we erachter gekomen hoe bijzonder het is om met z’n allen te genieten van het leven en dat dit allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dat zijn uiteindelijk de ingrediënten geworden van ons nummer van dit jaar. De tekst van Dizzen Aovend geeft goed weer hoe lastig het leven soms kan zijn en dat het soms lijkt dat er geen einde komt aan alle ellende. Maar uiteindelijk komt alles weer goed en zullen we dat feestje samen weer kunnen en mogen vieren."


Het vrolijke uptemponummer vertelt dit verhaal. Alle zorgen worden uiteindelijk overboord gegooid en Dizzen Aovend kan niet lang genoeg duren. Het staat in schril contrast hoe de drie mannen van Nevvenén dit vastelaovesseizoen beleven. Juan Lopez: "Het is een spookachtig seizoen, er gebeurt niets. Alle optredens zijn geannuleerd. We hadden heel wat afspraken staan, die gaan allemaal niet door. Er zijn wat optredens en interviews bij lokale omroepen. Het is nul dit moment." Het is wennen voor de drie feestbeesten. "Ja, we houden wel van een feestje", lacht Juan. "Vastelaovend is de tijd om te feesten. Met vrienden en familie, samen zorgen voor gezelligheid, even de minder leuke dingen vergeten. Vastelaovend verbindt ons samen, helaas kunnen we dit nu niet fysiek delen." Dit jaar geen vastelaovend vieren op de vierkante meter. Wat rest zijn het volgen van livestreams. "En we doen mee aan de Venrayse vastelaovesmarathon op 30 januari. Een uitzending die duurt van 11.00 tot 22.00 uur. Maar hopelijk kunnen we volgend jaar vastelaovend vieren zoals het hoort. In de kroeg en op straat."

Afbeelding