Winterwandeling Meerlo op eigen initiatief

Meerlo | De negentiende winterwandeling in Meerlo gaat op eigen initiatief door. Het gaat om een sportief maar vooral recreatief evenement dat niet meer weg te denken is na de feestdagen op de eerste zondag van januari. Maar dit keer vinden de wandeltochten niet in georganiseerd verband plaats op deze zondag.

Door de huidige coronaregels is het onmogelijk om een evenement te organiseren zoals de winterwandeling. "Vandaar dat we besloten hebben om dit keer een drietal routes aan te bieden die men zelf kan downloaden (evt. incl. GPX) en vervolgens op een zelf te bepalen tijdstip kan gaan wandelen, binnen de regels zoals die nu gelden', meldt de organisatie. 'Tijdens deze wandelingen moeten de start- en finish en de pauzeplaats dit keer helaas ontbreken. Dus regel nu zelf je glühwein, koffie of warme chocolademelk na afloop'.

De start is bij de sporthal bij zaal ’t Brugeind in Meerlo, aan De Leeuwerik 33. Hier is ook het eindpunt. Er zijn ook nu weer wandelingen van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. Ook dit jaar kunnen de wandelaars onderweg weer genieten van de afwisselende landschappen en de nieuwe natuurontwikkeling, dit keer onder andere richting de oude Maasarm. De organisatie is in handen van SamenLoop voor Hoop Horst aan de Maas.

De QR-codes voor de routes hangen voor het raam van 't Brugeind. Ook op de Facebookpagina staan de routes.