Roger Sevenheck: "We zijn goed onderweg, maar het kan natuurlijk altijd beter."
Roger Sevenheck: "We zijn goed onderweg, maar het kan natuurlijk altijd beter." Foto: Ilse Leijtens

De missie van Roger Sevenheck

Venray | In maart van dit jaar werd Roger Sevenheck (55) uit Overloon gevraagd om voorzitter te worden van de Venrayse hockeyclub MHCV. "Ik heb er wel een tijdje over moeten nadenken aangezien ik net was bijgekomen van het voorzitterschap van de commissie die de nieuwbouw van het clubhuis heeft gerealiseerd. Maar ja, als de club je vraagt kun je natuurlijk geen nee zeggen. Het is een eervolle baan en ik vind dat ik een bevoorrecht mens ben dat ik deze verantwoordelijke rol mag vervullen binnen deze fantastische club." Een man met een missie.


Zijn sportieve carriére begon hij bij hockeyclub Heerlen. Na omzwervingen via Hurley (Amsterdam) en Lisse streek hij op zijn 31ste neer bij MHVC. Sevenheck speelde in heren 2 en 3 en nu bij de veteranen. Daarnaast was hij ongeveer vijftien jaar coach en trainer van diverse standaardteams in de jeugdafdeling waarin zijn kinderen Annabel in Onno speelden en een van de grondleggers van het 5x5 hockey. Het wel en wee van de vereniging gaat hem nauw aan het hart. "Bij mijn aantreden als voorzitter heb ik duidelijk aangegeven veranderingen door te willen voeren op het gebied van hockeyen, beleving op de club en de financiën. We willen nu hockeytechnisch meer uit de leden halen via betere trainingen en nog meer hockeyuren. Samen met de TC hebben we gerealiseerd dat er meer spelers en speelsters van heren en dames 1 voor de groepen staan. Ook is het aantal trainingsuren opgeschroefd en hebben we een zeer ervaren hockeyster, Mireille Merx, gevraagd om de rol van trainingscoördinator en kwaliteitsmanager op zich te nemen. Een keuze waar ik zéér gelukkig mee ben." De viering van het 65-jarig jubileum werd dit jaar door corona bescheiden gevierd. "We hadden volop plannen op het gebied van beleving. Helaas hebben we alle geplande activiteiten door corona moeten schrappen." Financieel is de vereniging gezond, dankzij de leden en sponsoren. "Ik ben enorm trots op onze leden die ons niet hebben laten zitten tijdens de coronatijd en gewoon hun contributie betalen om de vereniging ook de volgende 65 jaar te laten voortbestaan. Dat geeft aan dat de sfeer op de club prima is en dat iedereen weer zin heeft in het afronden van dit seizoen en de start van het volgende seizoen. Wel hebben we afscheid moeten nemen van een commerciële partij die een deel van de hockeytrainingen op zich nam. Dat is opgevangen door een uitbreiding van de groep trainers,, trainers die enorm gemotiveerd zijn om iedereen beter te laten hockeyen, maar ook zorgen voor meer clubbinding." De hockeyvereniging staat er prima voor met een prachtige accommodatie dicht bij het centrum van Venray en een fraai, nieuw clubhuis. Ook sportief zit de club in de lift. "We spelen als vereniging op een uitstekend niveau waarbij onze vlaggenschepen heren 1 en dames 1 nog altijd de ambitie hebben om nog hoger te gaan spelen. Het ledenaantal neemt, zelfs in deze periode, nog steeds toe. Met name bij de jongste jeugd die door een fantastische groep trainsters snel de kneepjes van het vak geleerd krijgt." Roger Sevenheck is naar buiten toe het boegbeeld van de hockeyclub, erbinnen de verbinder, een pater familias. "We hebben het met onze 140 vrijwilligers uitstekend voor elkaar. Via social media geven we iedereen ook een inkijkje in het dagelijks leven op onze club. 'We beginnen steeds meer op een grote familie te lijken' kregen we onlangs van een van de ouders van onze jongste leden te horen. Een groter compliment kun je niet krijgen."

Hij lacht: "De eerste leden beginnen mij al opa te noemen. Over familie gesproken." Het coronajaar werd goed doorstaan. Binnen de vereniging werden coronacoördinatoren en -ouders aangesteld die ervoor moesten zorgen dat alle maatregelen door de leden werden opgevolgd. De bardames en gastvrouwen van de club boden spontaan aan om op zaterdag de gastteams welkom te heten en hun persoonlijk te wijzen op de genomen maatregelen en ervoor te zorgen dat iedereen zich inschreef. "Als voorzitter ben ik supertrots op hun enorme inzet. Het is een bizarre tijd waarin ik probeer iedereen voor te houden wat wel kan in plaats van wat niet kan. De jeugdtrainingen lopen prima door. De zaalcompetitie werd geannuleerd, hiervoor kwamen voor de eerste keer in ons bestaan de wintertrainingen. Helaas is de competitie stilgezet en kunnen we onze sportieve ambities niet vervullen. De gezondheid van iedereen is nu echter het belangrijkste, hockeyen komt even op de tweede plaats." Sevenheck heeft nog genoeg doelen om als voorzitter na te streven. "Het tweede veld moet vervangen worden, daar hebben we de gemeente al meermaals op gewezen. Er komt helaas geen beweging in. Wij kunnen de kosten van de aanleg van een waterveld zelf niet betalen. Daar is nog een inhaalslag te maken. Verder wil ik dat MHCV nog meer in het midden van de Venrayse samenleving komt te staan. We zijn goed onderweg, maar het kan natuurlijk altijd beter."

Afbeelding