Myrthe Moorrees: "Ik ben blij dat ik met de feestdagen in Nederland ben."
Myrthe Moorrees: "Ik ben blij dat ik met de feestdagen in Nederland ben." Foto: Rikus ten Brücke

Even uit Duitse Sand-bubbel

Venray | De winterstop kwam voor voetbalster Myrthe Moorrees als geroepen. De 26-jarige verdediger uit Venray bivakkeert met haar ploeg SC Sand op de voorlaatste plaats in de Bundesliga en de laatste wedstrijd van 2020 verliep desastreus voor Moorrees en haar ploeggenoten. FC Bayern München was met 8-0 te sterk. "Het zit ons vooralsnog absoluut niet mee", vertelt Moorrees terwijl ze in de auto naar Venray zit. "Het klinkt gek, maar we spelen beter voetbal dan vorig seizoen. We pakken alleen veel te weinig punten en geven op belangrijke momenten niet thuis."


Sand staat op de elfde plek met zes punten uit twaalf wedstrijden. Alleen hekkensluiter MSV Duisburg deed het minder dan Sand en pakte slecht drie punten. "Buiten de topploegen Bayern München en VfL Wolfsburg kunnen wij van iedereen winnen. We maken ons absoluut nog geen zorgen, maar de tijd van excuses verzinnen is straks wel voorbij. We moeten er dadelijk staan en presteren. Als we aan het einde van de rit nog steeds elfde staan, degraderen we en dat gaan we voorkomen."

Moorrees zelf is bezig aan een sterk seizoen. De centrale verdediger miste nog geen minuut. Toch kijkt ze ook met gemengde gevoelens terug op haar eigen prestaties. "Soms krijg ik complimenten over mijn spel als we met 3-0 verloren hebben. Dan denk ik: allemaal leuk en aardig, maar het was blijkbaar niet goed genoeg. We moeten kritisch blijven op elkaar en op ons spel."

De spelers van Sand worden twee keer per week getest op het coronavirus. Na een positieve test, moesten spelers en staf dit halfjaar één keer in quarantaine. "Ik woon alleen en na een paar dagen zie je de muren wel op je afkomen. Gelukkig kon iemand van de club boodschappen doen voor alle speelsters, maar op een gegeven moment heb je het wel gehad met Netflix en Videoland. Ik ben blij dat ik met de feestdagen in Nederland ben, sommige familieleden heb ik al een halfjaar niet gezien."

Aan het einde van dit seizoen loopt het tweejarige contract van Moorrees bij Sand af. Of ze volgend seizoen nog in het blauwe shirt van de club te bewonderen is, durft ze nog niet te zeggen. "Er is al wat interesse van andere clubs, maar daar kan ik nog niks over zeggen. Veel Nederlandse speelsters gaan momenteel terug naar de eredivisie, maar ik weet niet of voor mij de tijd al rijp is om terug te keren. Mijn grote droom was ooit spelen in het buitenland en dat doe ik nu pas anderhalf seizoen. De coronacrisis maakt het op dit moment nog ingewikkelder."

SC Sand hervat de competitie op 7 februari met een uitwedstrijd tegen Essen-Schönebeck. "Het is goed dat iedereen even uit de bubbel is geweest, denk ik. Het hoofd is straks leeg en dan kunnen we weer met frisse moed beginnen aan het tweede deel van het seizoen."

Myrthe Moorrees miste geen minuut bij SC Sand
Afbeelding