De weg was enige tijd afgezet en het verkeer werd omgeleid
De weg was enige tijd afgezet en het verkeer werd omgeleid Foto: Chris Smits

Chaos op N271 na groot ongeval

Politie 112

Afferden | Omstreeks 13.45 uur heeft er een groot ongeluk plaatsgevonden op de rijksweg ter hoogte van Hengeland. Hierbij waren drie voertuigen betrokken, een personenauto, een busje met aanhanger en een vrachtwagen. Wonderwel was er slechts een gewonde, die per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Het ongeval gebeurde toen de personenauto op de N271 stilstond om linksaf te slaan naar het tuincentrum aldaar. Het achterop komende busje zag dit te laat en botste tegen het stilstaande voertuig waarna deze op de andere weghelft belandde. De tegemoetkomende vrachtwagen kon een botsing niet meer voorkomen waarna de ravage compleet was.

Alle hulpdiensten waren snel ter plaatse en ook werd een trauma arts ingevlogen per traumahelikopter. Het slachtoffer, de vrouw die in de personenauto zat, moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd waarna het ambulancepersoneel het over kon nemen. Vervolgens heeft de trauma arts de gewonde vrouw kunnen stabiliseren waarna ze in de ambulance met onbekend letsel, maar wel bij bewustzijn, naar het ziekenhuis werd gebracht.