Afbeelding
Foto: eigen

Krènse bij de Mosa Joertsicus in Well

Algemeen Carnaval

De Mosa Joertsicus 2022 werd op de carnavalszitting van CV de Maasjoerts in november door de Ald Prinse Compenì-j toegekend en uitgereikt aan Wim van der Coelen. 

In normale tijden wordt dan op de eerste zaterdag na nieuwjaar door een flinke delegatie van Oud Prinsen, met hulp van hun partners, naar goed gebruik ‘gekrènst” bij het huis van de laureaat. Door het afgelasten van alle ‘vastenaovend’-activiteiten verloopt ook dit jaar weer alles anders. Er is geen voorpret in de vorm van prinsen- en jeugdprinsenbal, het maken van creaties en wagens voor de optocht. En dat nu al voor het tweede jaar op rij. 

Ook het op 5 februari geplande Concerto Mosa Joertsicus ter ere van de laureaat kan door de huidige maatregelen wederom niet doorgaan. Maar het goede nieuws is dat dit concert van harmonie “de Vriendenkring” toch ergens in het voorjaar gehouden gaat worden. De harmonie is afgelopen week weer begonnen met de repetities voor het concert. De uitvoeringsdatum wordt nog vastgesteld. 

Voor toch nog wat extra kleur deze sombere tijd heeft de APC afgelopen zaterdag met een kleine afvaardiging het huis van Wim en zijn vrouw Wilma alsnog voorzien het nodige groen en andere versierselen.