N+P breidt uit en neemt een van Engeland’s grootste
recycling faciliteiten over in Londen
N+P breidt uit en neemt een van Engeland’s grootste recycling faciliteiten over in Londen Foto: N+P Crayford

N+P breidt uit met grote recyclingfabriek in Londen

Zakelijk Duurzame energie Ondernemers

Nieuw Bergen | N+P Group BV heeft vandaag, op vrijdag 21 januari aangekondigd dat het de Crayford Material Recycling Facility (MRF), een van de grootste recyclingbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, in het zuidoosten van Londen heeft overgenomen van Viridor.

De locatie in Londen verwerkt circa 330.000 ton recyclebare materialen per jaar en heeft 260 FTE’s in dienst. Het is de derde acquisitie sinds Mercuria in april 2021 een partnerschap met N+P is aangegaan. N+P heeft de intentie om verder te investeren in operaties in het Verenigd Koningrijk en Europa, om het expansieplan voor gepatenteerde brandstoffen te ondersteunen en versnellen. Deze alternatieve brandstoffen maken het voor diverse grote industrieën mogelijk om significante CO2-besparingen te realiseren.

Belangrijkste drijfveer voor de snelle groei is het accelereren van de productie van N+P’s Subcoal®: gepatenteerde alternatieve brandstoffen welke als een directe vervanger voor fossiele brandstof, zoals steenkool, kan worden toegepast in de industrie. Dankzij Subcoal® kunnen industrieën significante besparingen realiseren op productiekosten en de uitstoot van CO2-emissies. Subcoal® wordt geproduceerd uit niet recyclebaar afval wat anders in veel landen opeen stortplaats zou eindigen, met mogelijk schadelijke milieu consequenties als gevolg.