Achter de schermen bij atelier Brita Seifert
Achter de schermen bij atelier Brita Seifert Foto: Roel van der Veen

‘Sterren op het Doek’ bij Pictura in Aijen

Video Kunst & cultuur VIDEO

Aijen | In navolging van het succesvolle televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ heeft atelier Brita Seifert samen met Galerie Pictura een eigen versie hiervan gemaakt. Enkele talentvolle cursisten van Brita Seifert werden bereid gevonden om aan het programma mee te werken en schrijfster Cora Leek, die ook een vaste column heeft in de Maasduinen Courant, vond het een hele eer om als ‘ster’ geportretteerd te worden.


De uitzending werd door Brita gepresenteerd waarbij de opzet werd toegelicht en de cursisten Camille, Betsy en Els werden voorgesteld, waarbij zij persoonlijk uitleg gaven over de gebruikte materialen en technieken. Vervolgens sprak Brita uitgebreid met Cora Leek over haar leven en haar passie voor schrijven. Haar romans zijn eigentijds door actuele thema’s zoals eenzaamheid in al haar facetten en de rol van ouderen in de maatschappij. Optimisme, realiteit, perspectief en een vleugje Italiaans zijn daarbij terugkerende elementen. 

Aan het eind van het programma moest Cora een keuze maken tussen de voltooide kunstwerken en haar favoriete portret aanwijzen. Dat was nog een hele opgave want de twee olieverfschilderijen en het houtskoolportret waren van een uitstekend niveau. Uiteindelijk wees Cora het olieverfpaneel van Camille Cammaert  aan als haar favoriete portret. De kunstwerken zijn tot eind februari te bewonderen in een speciale setting bij Galerie Pictura in Aijen.