Nieuwe generatie aan het roer bij Derckx Opticare
Nieuwe generatie aan het roer bij Derckx Opticare Foto: Marc Vroemen

Nieuwe generatie Derckx

Nieuw Bergen | Broer en zus John en Denise hebben Derckx Opticare op bedrijventerrein De Flammert in Nieuw Bergen overgenomen van hun ouders. 

Vader Geert is blij dat het bedrijf in de familie blijft en heeft er al het vertrouwen in dat de jeugd het bedrijf zal kunnen continueren en uitbreiden. Geert is ruim 30 jaar geleden begonnen in Well met het cleanen van auto's. In die tijd heeft hij voor het eerst het product droogijs leren kennen en is als pionier gaan kijken waarvoor droogijs allemaal inzetbaar is en gebruikt kan worden. Inmiddels is Derckx Opticare een begrip in de Benelux als het om industrieel reinigen gaat.

Derckx senior gaat nog niet helemaal met pensioen, want hij blijft nog aan als adviseur en zal ook voorlopig nog verantwoordelijk blijven voor de essentiƫle productie van het droogijs.

De grootste uitdaging voor de nieuwe generatie eigenaren is het vinden en zelf opleiden van personeel. "Het is zwaar lichamelijk werk en vaak op rare tijden", zegt John met een ietwat zuur lachje. "Het zal zeker niet meevallen om daar goed gemotiveerde en enthousiaste arbeidskrachten voor te vinden."

 De taken tussen broer en zus zijn goed verdeeld, Denise is verantwoordelijk voor de bedrijfsadministratie en John neemt het management en de aansturing op de werk-vloer voor zijn rekening, waarbij hij zelf ook flink zal moeten aanpakken.