Wat is er aan de hand?

Ik vraag mij af wat er de laatste tijd aan de hand is in de plaatselijke politiek. Het rommelt bij de VVD waar een fractievoorzitter wegloopt , en dat zal waarschijnlijk zijn reden hebben. Bij het CDA moet een advertentie geplaatst worden om te vragen wie er aub bij de volgende verkiezingen raadslid wil worden.


Bij Kern loopt een raadslid weg, die met haar raadszetel overstapt naar de PK waarbij ik mij afvraag of de PK daar wel goed aan gedaan heeft om dit raadslid op te nemen. En dan de nieuwe partij van Patrick Robben, Dorpsbelangen. Daar moet de heer Krijnen maar verdwijnen omdat deze niet lekker ligt bij de achterban. Dat is dan al een goed begin.

Vervolgens de PK. Twee bestuursleden, waarvan ik er ook eentje was, stappen op omdat deze het niet eens zijn met het interne beleid. Ook stapt er een persoon op omdat deze te laag op de lijst komt te staan. Het grootste probleem bij de PK, en dat zal bij de meeste partijen zo zijn, is de verjonging en wat mij het meeste steekt, en dat is zeker bij de PK het geval, dat de meesten er zitten voor eigen gewin. Deze partij gaf zich jarenlang uit als het sociale gezicht van Bergen en dat, misschien zijn ze er zelf wel achter gekomen, zijn ze al lang niet meer. Die geloofwaardigheid zijn ze al lang verloren, maar we gaan het zien tijdens de verkiezingen in maart.

Veel zal er niet veranderen, net zo min als dat er in
Den Haag iets zal veranderen.

Met vriendelijke groeten,
Wim Olthof