Zichtbaar blij en ontroerd ontvangt Wim deze bijzondere onderscheiding
Zichtbaar blij en ontroerd ontvangt Wim deze bijzondere onderscheiding Foto: eigen

Mosa Joertsicus uitgereikt

Well | Wim van der Coelen is op vrijdag 12 november op de carnavalszitting onderscheiden met de Mosa Joertsicus 2022. Deze onderscheiding wordt ieder jaar door de Ald Prinse Còmpenì-j van CV de Maasjoerts uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich vrijwillig inzetten voor de gemeenschap.


Toen Wim in de jaren zeventig, na zijn huwelijk, in Well kwam wonen, sloot hij zich al snel aan bij CV de Maasjoerts. Hij was een van de grondleggers van het succes van de Wellse carnavalszittingen. Tot op de dag van vandaag bestaat de line-up uit louter Wellse artiesten, al ruim veertig jaar lang. Sinds die tijd treedt rasartiest Wim ieder jaar op. Tweeëntwintig jaar als McDoedel en McZak, samen met Vic Timmermans. Zij traden in die jaren, naast Well ook op in heel Limburg. De jaren daarna bleef Wim optreden in de buut, als duo met Henk Valckx, solo en met de Actieve Ald Prinse. Binnen de Maasjoerts heeft hij diverse functies bekleed: lid van de Raad van Elf, bestuurslid en voorzitter.

Ook mocht hij in 1993 de Wellse vastenaovend voorgaan als Prins. Wim was ook jarenlang voorzitter van HSV de Snutters. In deze periode organiseerde hij de festiviteiten rondom het 40 jarig jubileum. Het WaterSportSpuitFeestFestijn kwam uit zijn koker en was hier een onderdeel van.


Wim is ook oprichter en acteur van toneelgroep de Buunspeulers, die regelmatig voorstellingen verzorgen. Daarvoor trad hij al op bij toneelgroep Klapstuk, waar hij vaak de hoofdrol vertolkte. Een nieuwe initiatief was een uitvoering in 2019 van een eigen voorstelling “Ik zie Wim”. Een ‘one man show’ waarin Wim zijn leven de revue liet passeren, omlijst met muziek en zang. Een

nieuwe voorstelling staat weer in de planning voor komend jaar 2022.

Sinds enkele jaren is Wim op donderdag vrijwilliger in de Buun. Als gastheer verzorgt hij de koffie voor de gymnastiekgroepen en Archief Well. Hij helpt iedere vierde donderdag van de

maand mee bij Ontmoetings-punt Well. Momenteel is hij ook al enige tijd gemeente-raadslid in Bergen, namens de politieke partij PK.

Al met al meer dan genoeg redenen voor de Ald Prinse om Wim van der Coelen dit carnavalsseizoen de Mosa Joertsicus toe te kennen.


Wim wordt bovendien nog eens extra in het zonnetje gezet op de avond van het Concerto Mosa Joertsicus, uitgevoerd door harmonie ‘de Vriendenkring' in samenwerking met de Ald Prinse Còmpenì-j op zaterdag 5 februari 2022 in MFC de Buun in Well.

Afbeelding