Antoon Splinter geeft uitleg over de grondaankoop
Antoon Splinter geeft uitleg over de grondaankoop Foto: Chris Smits

Financiën op orde in de gemeente Bergen

Nieuw Bergen | De gemeente Bergen koerst af op een positief financieel resultaat van circa 65.000 euro over het jaar 2021. Die prognose is opgenomen in de bestuursrapportage die afgelopen donderdag werd besproken in de Commissie Bestuur en FinanciĆ«n. Alle politieke partijen toonden zich tevreden over de rapportage en het gevoerde financieel beheer. 


Vier jaar geleden dreigde de gemeente in financieel zwaar weer te komen als gevolg van forse overschrijdingen van de kosten voor met name de jeugdzorg en de voorzieningen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
 

Na lange onderhandelingen sprak de coalitie van CDA, PK en VVD af de gemeentelijke financiĆ«le huishouding op orde te brengen en te houden. "Dat is gelukt, al blijft het zaak de vinger aan de pols te houden en scherp te blijven", waarschuwde verantwoordelijk wethouder Antoon Splinter (CDA). 

Splinter kondigde daarnaast een financieel gezonde begroting 2022 aan, met ruimte voor nieuw beleid dat de gemeenteraad na de verkiezingen van volgend jaar kan invullen.

Een gezonde begroting met ruimte voor nieuw beleid in 2022

De begroting zal deze week aan de gemeenteraad aangeboden worden ter bespreking in de raadsvergadering van 9 november aanstaande.