Ter herinnering aan Leo 'Lei' Koppes
Ter herinnering aan Leo 'Lei' Koppes Foto: Niek van den Hurk

‘t Lei Koppes Benkske

Well | Ter nagedachtenis aan de in november vorig jaar overleden Leo Koppes staat sinds kort een set van twee banken en een tafel om te verpozen met uitzicht over het Maasdal bij Well.

Het bankje is een eigen initiatief van de kinderen van Lei Koppes. Het is helemaal zelf ontworpen en gemaakt met staal van Koppes en het hout werd door een zwager van de familie verzorgd.
“Mijn vader zou afgelopen dinsdag 13 juli 79 jaar zijn geworden. Op die dag hebben we samen met de familie op deze plek tijdens een korte ceremonie zijn as uitgestrooid. Het is daar zijn bos in zijn jachtveld, een mooie plek voor zijn laatste rustplaats", aldus de zoon van Leo, Fred Koppes, die samen met zijn broer Peter het familiebedrijf zo'n 20 jaar geleden overnam van pa.

Niek van den Hurk ontdekte het bankje tijdens een van zijn vele fietstochten door de Maasduinen. Hij omschreef  ’t Lei Koppes Benkske als een monument van een man en een monument van een tafel van staal en hout. Met een trap naar een mooi uitzicht over het Maasdal. 

Zijn jacht was één van Leo's favoriete plekjes

Het was een favoriete plek voor Lei, die graag in de natuur vertoefde en een fervent jager was met veel liefde voor het wild in zijn natuurlijke omgeving. Het ging hem dan ook aan het hart dat het de laatste jaren allemaal wat minder werd.

Het herinneringsbankje is te vinden aan Het Leuken, net voorbij Jachthaven 't Leuken in de richting van Well.