Officiële opening men- en ruiternetwerk Noord-Limburg
Officiële opening men- en ruiternetwerk Noord-Limburg Foto: Cas Voermans

Ruiter- en menroutes geopend

Well | Op een druilerige zomermiddag was het feest bij manege Seurenheide. Het paardensportcentrum in Well was het decor voor de feestelijke opening van het netwerk van ruiter- en menroutes in Noord-Limburg. Wethouders, genodigden en andere belanghebbenden proostten samen op de in totaal bijna 700 kilometer tellende routes.

Op je paard of met paard en wagen door de Maasduinen, de Grote Heide, het Maasdal of de Heldense Bossen. Vanaf nu kan dat via knooppuntenroutes in heel Noord-Limburg. Het ruim 670 kilometer tellende netwerk, ontwikkeld in samenspraak met talloze lokale ruiters en menners, neemt je mee langs de mooiste plekjes in de regio. Dit netwerk sluit aan op het netwerk dat in 2017 is gerealiseerd in Midden-Limburg. In totaal zijn er in Noord- en Midden-Limburg ruim 1300 kilometer ruiternetwerk te ontdekken. Samen met de gemeenten en vrijwilligers zorgt het Routebureau ervoor dat de paden beheerd en onderhouden worden. Op deze manier kan men lang plezier beleven aan deze prachtige routes.
In opdracht van zeven Noord-Limburgse gemeenten, waaronder Bergen en provincie Limburg heeft Routebureau Noorden Midden-Limburg in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, Limburg Paardensport en lokale ruiters en menners het netwerk ontwikkeld en aangelegd. De routes zijn online te plannen via de routeplanner op www.paardrijdenlimburg.nl.

Afbeelding