Afbeelding
Foto: Oranje Comité

Koningsdag 2021 geslaagd festijn

Op dinsdag 27 april 2021 mochten de kinderen van de gemeente Bergen eindelijk weer eens Koningsdag vieren.

De Lokale Jeugd Raad Siebengewald gaf de jeugd tot en met 12 jaar een onvergetelijke ouderwetse Koningsdag. Geheel coronaproof genoten de kinderen van de leuke spellen, de lekkere snoep en verfrissende ranja. De ouders mochten er helaas niet bij zijn, maar aan het plezier van de kinderen te zien werden ze niet gemist. Opmerkelijk was dat het wel leek alsof het drukker was dan voorgaande jaren en dat de jeugd er echt aan toe was om weer eens lekker buiten te gaan ravotten.

In Wellerlooi kwamen 's ochtends de kinderen van de onder-bouw met een versierde fiets achter ‘t Luukske. Hier stonden spellen klaar waar de kleintjes hun energie lekker in kwijt konden. Er was een gevarieerd spellenprogramma van touw-trekken tot knutselen en van blikgooien tot een estafette.

Om 14.00 uur was het de beurt aan de bovenbouw. Na het verzamelen werden er groepen gemaakt voor een speurtocht door het bos met onderweg leuke opdrachten. Voor de peuters was er een mini speurtocht in het dorp. “De organisatie kijkt met trots terug op een geslaagde Koningsdag. Blij om alle kinderen weer lekker om ons heen te hebben!”, aldus Rianne Fleuren van het Oranje Comité Wellerlooi.


Jeugd slaat er op los

Bergen | De jeugdige slagwerkers van Les Montagnards en Harmonie De Vriendenkring hebben zich afgelopen weken bezig gehouden met het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Vanwege corona mochten zij hun solo thuis opnemen en digitaal insturen. Met veel enthousiasme presenteerden zij zich op hun allerbest.

Bij Les Montagnards waren het Youri Kleimeier (78,5), Waseem Thomas (82,5) en Jovanka van Kempen (83) die alle drie erg goed scoorden in diverse divisies. Daarnaast werd Bart Arts nog derde in de jeugddivisie met 85,5 punten. Topscorer was zonder twijfel Remco Rutten. Op melodisch slagwerk scoorde hij maar liefst 87,5 punten in de tweede divisie. Daarmee werd hij winnaar van deze divisie en van alle 54 deelnemers werd hij tweede. Bart en Remco mogen dan ook terecht door naar de Limburgse Kampioenschappen. Fanfare Les Montagnards heeft zich dus voor de komende jaren verzekerd van veel talent binnen de slagwerksectie.

Harmonie De Vriendenkring uit Well had twee muziek-leerlingen van de partij. Hugo Haumann en Niels Laarakker behaalden een mooie score, ieder in hun eigen categorie. Hugo behaalde 78,5 punten op de kleine trom bij de jeugd en Niels behaalde 84 punten op drumset in de vierde divisie.